Ihastukseni Kokori – vastuullisesti tuotettuja koreja

kokori_korejakokori_koreja

Bongasin kesällä Instagrammista @kokori_baskets -tilin ja huomasin Kokorilla olevan käynissä pop upin. Kiinnostuin kauniista koreista niin paljon, että päätin lähteä sateesta huolimatta Katajanokalle myymälään. Ihastuin täysin. Mukaani lähtikin kaksi koria.

Korit on vastuullisesti valmistettua ghanalaista käsityötä. Kokorin perustaja Carolina kertoi päätyneensä Ghanaan opintojensa kautta. Hän ihastui maahan ja ihmisiin. Tästä rakkaudesta syntyi Kokori. Korit on paikallisten naisten ja miesten valmistamia: naiset punovat korit ja miehet valmistavat nahkaosat. Korit valmistetaan paikallisesta panic grass -heinäkasvista, joka kasvaa alueella runsaana. Carolina on yhdessä paikallisten kanssa kokeillut erilaisia luonnonmateriaaleja heinän värjäämiseen. Esimerkiksi koreissa nähtävä punainen on värjätty durralla ja keltainen on saanut värinsä kurkumasta.

kokori_nainen

Koreja on eri kokoisia ja muotoisia. Itselleni ostin pienehkön sangallisen korin ja tätini osti minulle lahjaksi suuremman kuviollisen korin. Pienen korini ripustin amppelin avulla kylpyhuoneeseen ja piilotin sinne koko perheen shampoopullot, hoitoaineet ja suihkugeelin. Suurempi kori löytyy keittiöstämme ja toimittaa hedelmäkorin virkaa. Olen molempiin koreihini enemmän kuin tyytyväinen!

Kokorilla on parhaillaan käynnissä syyskuun pop up, joka on avoinna vielä lauantaihin asti osoitteessa Eerikinkatu 40. Kannattaa käydä ihan jo esteettisen elämyksenkin vuoksi!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *