Kehon kevätsiivous: Ensimmäisen detox-viikon tunnelmia

pexels-photo-374694.jpeg

Ensimmäinen detox-viikko on nyt takana. Tunnelmat on vaihdelleet järkyttävästä väsymyksestä erittäin energisiin päiviin. Ruokavalioni on noudattanut Clean detoxin ohjeita. Minulle helpoin tapa noudattaa ruokavaliota on ollut se, että käytän ruoan miettimiseen mahdollisimman vähän aikaa päivässä. Teen aamuisin smoothien, josta laitan puolet lasipurkissa jääkaappiin odottamaan iltaa. Päivän kiinteät ateriat olen valmistanut nekin kaksi annosta kerrallaa ja syönyt toisen annoksen seuraavana päivänä. Valmistin ruokaa yhteensä kaksi kertaa koko viikon aikana. Rakas puolisoni teki pyynnöstäni ruoan maanantaille ja tiistaille ja sekä perjantaille ja lauantaille. Sunnuntaina söin sitten yhdessä perheeni kanssa, mutta detoxin ainesosaluetteloa kunnioittaen. Muuten mies on pitänyt pääsääntöisesti huolta myös lasten ruokkimisesta niin, että minulleon jäänyt vain iltapuurojen valmistus.

1. päivä detoxilla

Väsyttää ja keljuttaa. Takana on todella huonostui nukuttu yö mikä ei helpota yhtään rajoitettuun ruokarytmiin totuttelua. Nälkä tuntuu väsyneenä isommalta ja koko ajan tekee mieli herkkuja. Pidän kuitenkin kiinni päätöksestäni ja pysyn detoxin asettamissa rajoissa.

2. päivä detoxilla

Päivää kuvaa parhaiten jatkuva vessahätä. Juon myös hurjan paljon vettä janooni. Keho selvästi lähtee käyntiin. Päivä alkaa tapaamisella hotelliaammiaisen parissa, jatkuu koulutuksella ja iltapäivällä minulla on sovittu tapaaminen kahvilaan. Juon smoothien kotona ja otan eväät mukaan koulutuspäivään. Tapaamisissa juon vihreää teetä ja selviän voittajana houkutuksista.

3. päivä detoxilla

Naama on laikukas ja ihosta alkaa puskea ulos pieniä epäpuhtauksia. Minulla on nälkä ja tunnen itseni kaikkea muuta kuin viehättäväksi. Milessä pyörii jatkuvasti sokeriset herkut. Pelkään, että nälkä tulee vaikuttamaan yöuniini.

4. päivä detoxilla

Energiaa ja hyvää fiilistä! Voin todella hyvin ja energiaa riitti aamusta iltaan. Kävin töiden jälkeen ilmajoogassa ja leijuin onnellisena naisena kotiin. Hyvä tuuleni kantoi koko päivän eikä edes nälättänyt tai mielitekoja. On hyvä olo, ja se on ihanaa.

5. päivä detoxilla

Liian lyhyiksi jääneistä yöunista huolimatta päivää hallitsi hyvä energia. Yleensä olen ollut perjantai-iltaisin kotiin tullessani ihan puhki, mutta tänään jaksoin paremmin. Lihaksissa tuntuu eilinen ilmajooga, mutta se on hyvää kipua.

6. päivä detoxilla

Nyt väsyttää. Nälkä ei onneksi vaivannut, mutta  ruoka maistui hyvin ruoka-aikoina. Yllättäen väsymyksestä huolimatta en kärsinyt pahoist amieliteoista, vaikk ajotkin herkut ajatuksissa lyhyestoi kävivätkin.

7. päivä detoxilla

Aamun punnituksessa paino oli pudonnut 2,6 kiloa ja pudotus näkyi myös senttimääräisissä mitoissa. Mies sanoi, että kyllä sen huomaa jo ihan silmämääräisestikin. Olen oikein tyytyväinen tähän ”sivuoireeseen”. Muuten tämän päivän detoxoireena olikin sitten kuvotusta ja ärtyisyyttä, jotka onneksi helpottivat iltaa kohti. Kävin taas ilmajoogassa – olen tainnut löytää itselleni uuden lempilajin!

Lue myös:

Kehon kevätsiivous

Kuva: Pexels.

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *