Kehon kevätsiivous: kolmannen detox-viikon tunnelmia

pexels-photo-355863.jpeg

Viimeinen detox -viikko toi mukanaan kyllästymistä, kohonneen energiatason ja muutoksia kehossa. Detox-ohjeiden noudattaminen käy jo automaatiolla, mutta alan kyllästyä rajoitettuun ruoka-ainelistaan. Huomaan haaveilevani vältettävien listalta erityisesti tomaatteja ja sitrushedelmiä. Sairasloma ja ulkoilukielto on huono yhdistelmä energiatasojen nousun kanssa ja päivät sisätiloissa käyvät nopeasti pitkästyttäviksi. Jos en olisi sairaslomalla, ulkoilisin ja liikkuisin innolla. Olen urheilun sijaa sitten käyttänyt energiaani lasten kanssa pelaamiseen ja leikkeihin osallistumiseen – ei huono vaihtoehto sekään. Mielessäni odotan jo detoxin päättymistä. Mukaani detoxilta otan mielelläni 12 tunnin yöpaastot ja pääsääntöisesti vihanneksiin painottuvan ruokavalion jatkossakin. Mutta odotan innolla taas valikoiman laajentumista kaikkiin sateenkaaren väreihin ja myös gluteenittomien viljojen sisällyttämistä jälleen ruokavaliooni.

 

15. päivä detoxilla

Tänään koko detoxilla olo kyllästyttää. Nyt kyllästyttää kyllä ihan kaikki muukin. Sairasloma jatkuu ja ulkoilukielto, joten kökötän sisällä ja olen tulla hulluksi. Haluan liikkumaan! Huomaan, että tylsistyminen nostaa herkut jälleen mieleeni, mutta ajatukset ovat vain ohimeneviä häivähdyksiä.

16. päivä detoxilla

Lihaskipuja. Miten voi lihakset tulla kipeiksi, vaikka ei kirjaimellisesti ole tehnyt yhtään mitään? Tai ehkä juuri tuo pysähtyneisyys onkin syy kipuihin, vai päästääkö kehoni vielä jotain kuonaa pois? Lihaskipu on kyllä aiemmin ollut yksi detox-oireistani. Nenä ei enää vuoda ja kasvojen iho tuntuu paremmalta kuin ennen detoxia.

17. päivä detoxilla

Pahimmat lihakivut alkavat hellittää. Detox etenee automaatiolla, vaikka huomaankin jo odottavani tämän päättymistä. Mieleni tekee erityisen paljon tomaattisia ruokia – haaveilen pastakastikkeesta ja tomaattipohjaisesta linssikeitosta. (Koisokasvit kuuluvat vältettävien listalle detoxin aikana allergisoivuuden vuoksi.)

18. päivä detoxilla

Lapsi valvotti yöllä, joten käytin sairasloman tuomat mahdollisuudet päivälepoon mielelläni. Pienestä väsymyksestä huolimatta energiaa riittäisi hyvin vaikka lähteä lenkille – ukkoilukiellon vuoksi pesen pyykkiä lenkkeilyn sijaan. Illalla työtapaamisessa, jote en raaskinut perua, iltasmoothie vaihtui teehen ja raakakakkupalaan, jonka minut paikalle kutsunut taho oli erikseen minua varten toimittanut.

19. päivä detoxilla

Valvoin liian pitkään eilen ja tänään väsyttää. En jaksaisi odottaa detoxin päättymistä. Huomaan sekoittavani suloisesti sisällä pysymisestä johtuvan tylsyyden ja detoxin toisiinsa, vaikka sairasloma ja sisällä kököttäminen jatkuvat vielä detoxin päätyttyäkin. Voinpa sitten ainakin mussuttaa myös niitä tomaattisia ruokia, vaikka ulos en vielä pääsisikään!

20. päivä detokxilla

Päivän aikana keskityn pakkaamiseen. Olemme lähdössä matkalle ja miehen ollessa töissä pesen pyykkiä ja pakkaan omat ja lasten tavarat valmiiksi. Olo on hyvä ja energinen.

21. päivä detoxilla

Lähdemme matkalle koko perheen voimin ja istumme autossa koko päivän. Tienpäällä syödessä joustan vähän ruokarajoitteissa ihan käytännön syistä. Onhan tätä detoxia jo ihan riittämiin jatkunutkin. Aamun punnituksessa paino on pudonnut 1.1kg edellisestä viikosta ja senttimääräisesti mitat on pienentyneet erityisesti lanteilta ja vyötäröltä.

 

Lue myös:

Kehon kevätsiivous

Kehon kevätsiivous: ensimmäisen detox-viikon tunnelmia

Kehon kevät siivous: toisen detox-viikon tunnelmia

 

Kuva: Pexels. Valitsin kuvaan meditointikiviä, koska nimenomaan mielenrauhaa ja malttia on tästä viikosta puuttunut.

hyvinvointi terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *