Kehon kevätsiivous: toisen detox-viikon tunnelmia

pexels-photo-139259.jpeg

 

Toinen viikko detoxilla ei tosiaankaan mennyt kuten olin suunnitellut. Periaatteessa detox eteni juuri niin kuin pitikin. Ruokailut sujavat jo omalla tahdillaan ja mieliteoista pääsee yli, kun anataa niille hetken tulla tunnistetuiksi ja päästää sitten irti. Nautiskelin yksikin onnellisena salaattiani samalla kun puolisoni söi porkkanakakkua, enkä tuntenut lainkaan annoskateutta! Detoxista riippumattomista syistä viikosta tulikin yllättävän hankala ja kivulloinen, kun maanantaina alkanut silmän punoitaminen ei mennytkään ohi, vaan keskiviikkona minut määrättiin viikon sairaslomalle vakavan silmätulehduksen vuoksi. Inhottavaa ja todella kivulloista, eikä harmitusta yhtään helpota se, että silmän vuoksi en saa harrastaa liikuntaa riskien vuoksi. Heippa vaan ilmajoogatunnit, jotka ehdin jo varata, ja aurinkoiset lenkkipolut. Mahdolliset detox-oireet kyllä sekoittuvat yleisen epämukavuuden alle, joten niistä ei ole ollut tällä viikolla erityisemmin harmia.

 

8. päivä detoxilla

Hyvä olo. Huomasin, että mieliteot on alkaneet suuntautua makeista herkuista ”oikeisiin” ruokiin. Himoitsin hetken pasta alla norma -annosta, mutta se meni ohi. Huomaan, että mieliteoista luopuminen on muuttunut vähän helpommaksi, eikä minun tarvitse enää ponnistella niiden kanssa. Ajatukset lipuvat ohi, kun niiden antaa vaan mennä. Kasvojen iho tuntuu kuivalta ja näppyiseltä. Tuntuu, että olen ruman ja vanhan näköinen.

9. päivä detoxilla

Silmä on tulehtunut. Epäilen, että kolmenviikon takainen tulehdus on uusinut. Tämä ei liity detoxiin. Nenä vuotaa jatkuvasti. Se puolestaan on tuttua aiemmilta detoxeilta. elimistö poistaa limaa. Olo ei ole lainkaan kipeä, mutta niistää saa kuin olisi maailmanlopun flunssassa. Illalla silmä tuntuu huonontuneen eikä lääkitys ole auttanut. Menen nukumaan jo kahdeksalta illalla.

10. päivä detoxilla

Silmän tilanne olikin luultua pahempi ja jouduin lääkärikäynniltö viikon sairaslomalle. Silmään tiputan lääkettä tunnin välein. Nenä vuotaa yhä. En huomaa detoxiin liittyviä asioita, kun huomioni keskittyy silmän lääkitsemiseen. Menen taas aikaisin nukkumaan.

11. päivä detoxilla

Menemme miehen kanssaravintolaan, joten siirrän iltasmoothien lounaaksi ja nautin päivän kiinteän aterian vasta illalla. Ravintolassa tilaan vegaanisen ja gluteenittoman menun ja heitän detoxin hetkeksi tauolle. Pysyn kuitenkin alkoholittomana. Detox on herkistänyt makuaistiani maistan makeuden jopa juomavedessä. On kai snomattakin selvää, että ravintolassa ruoka maistuu taivaalliselle.

12. päivä detoxilla

Palaan taas detoxin osalta ”kuriin ja järjestykseen”. Aamiaista nautin tavalliseen tapaan vasta 12 tunnin yöpaaston jälkeen. Lääkityksen vuoksi puolet näkökentästäni puuttuu, joten otan amuaiseksi luomutäysmehua itsepuristetun mehun sijaan ja lounaaksi ostan salaattia läheisestä terveyskahvilasta. Olen viimein vapaa ruokahimoista. Otan minulle tarjotus munkin vastaan kohteliaisuudesta, mutta vien sen kotiin lapsille jaettavaksi.

13. päivä detoxilla

Detoxin suoritaminen sujuu jo automaatiolla. Olen silmätulehduksen vuoksi viettänyt päiväni lähinnä hämärässä huoneessa ja minulla on tylsää. Haluaisin niin kovasti ulkoilemaan ja liikkumaan, mutta en pakkasen, tuulen ja mahdollisen pölyämisen vuoksi saa ulkoilla enkä edes joogata. Kaikki ärsyttää kipeää silmää ja kirjoitan tätäkin toinen silmä peitettynä.

14. päivä detoxilla

Huomaan, että ihon kuivuus alkaa helpottaa ja naamassa on enää vain yksittäisiä näppyjä. Unenlaatu on parantunut ja herään virkeänä. Viikottaisessa punnituksessa painoa on tippunut vain 0,7kg viime viikosta, mutta mittanauha kertoo minun kiinteytyneen huomattavasti kaikesta tästä liikkumattomuudesta huolimatta.

 

 

Lue myös:

Kehon kevätsiivous

Kehon kevätsiivous: ensimmäisen detox-viikon tunnelmia

 

 

Kuva: Pexels.

hyvinvointi terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *