Kun ulkona paistaa aurinko

Kun ulkona paistaa aurinko en halua istua sisällä. Mieleni halajaa kävelylle, asioille, lukemaan kirjoja puistoon, ihan mihin vaan kunhan saan olla ulkona. Töiden tekeminen muuttuu vaikeaksi, koska tietokoneen ruutu ei kiinnosta lainkaan. Mieleni ja kehoni on siirtymässä hyvää vauhtia lomalle, vaikka sen aika ei olekaan ihan vielä. Haluan pyöräillä ja tuntea tuulen ihollani. Ilmassa on se hetki, kun kevät muuttuu hiljalleen kesäksi.

Eilen pyöräilin myöhään illalla ystäväni esityksen jälkeen kotiin. Kuu loisti Töölönlahden yllä kesäyön vaalealla taivaalla ja alle piirtyi Helsingin kaunis siluetti. Vaikka kello oli jo puoli yksitoista oli vielä lämmintä ja havahduin valoisuuteen. Näkymä oli niin kaunis, että silmiini nousi kyyneleet. Mietin hetken pysähtymistä ja maiseman kuvaamista, mutta päätin nauttia hetkestä ilman yritystä jäljentää sitä. Kuvaan en kuitenkaan olisi pystynyt jäljentämään tuomenkukkien tuoksua ja ilman lempeyttä ja niitä hiljaisia ääniä, jotka tulevat kävelevistä ja pyöräilevistä ihmisistä, kun muu liikenne on jo enimmäkseen hiljentynyt.

Sain äitienpäivälahjaksi maailman ihanimman polkupyörän. Äitienpäivän aamuna, kun nousin vuoteesta eteisessä minua odotti täydellisenä yllätyksenä tuo polkupyörä josta olen haaveillut jo pari vuotta. Minulta meinasi tippua jalat alta, kun näin pyöräni. En olisi osannut edes kuvitella, että voisin sada sen lahjaksi. Pyörä on kaikkea mitä olin toivonut ja odottanut sen olevan. Polkeminen on hurmaavan helppoa ja pyörä rullaa alla kevyesti. Pyörä on täydellinen!

Tässä hetkessä koen itseni etuoikeutetuksi ja erittäin onnelliseksi. Uusi polkupyörä ei ole ainoa lahja, jonka olen saanut. Ympärilläni on rakastava perhe ja ystäviä, meillä on ihana koti ja Helsinki on niin kaunis, niin kaunis. Välillä olen pakahtua kaikkeen tähän ja olen kiitollinen kaikesta tästä kauniista ja hyvästä, jota elämääni olen saanut. Tietenkin elämässä on myös haasteita, hankalia ja varjoisia kohtia, mutta tässä hetkessä haluan antaa tilan kaikelle sille kauneudelle, hyvyydelle ja rakkaudelle, jota elämäni tarjoaa.

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *