Lapsi lomailee

Keväällä sain hetken mielijohteesta idean pitää kuopus koko kesäkuun ja heinäkuun kotona lomalla. Mieheni on minua käytännöllisempi ja kyseenalaisti idean, koska olemme kumpikin enemmän ja vähemmän töissä koko kesäkuun ajan. Olen varsin itsepäinen sille päälle sattuessani ja lapsi on siis lomaillut helatorstaista lähtien.

Mieheni oli oikeassa siinä, että meidän vanhempien aikataulut on melkoista palapeliä. Poika pitää meidät kiireisenä, koska muita leikkikavereita ei ole. Lapsi on mukana kaikissa kotitöissä auttamassa ja välillä olen saanut tehtyä hieman töitäkin lapsen leikkiessä vieressä legoilla. Lounaan jälkeen olemme suunnanneet leikkipuistoihin tai retkille. Töistä tullessaan mieheni on tehnyt päivällistä ja hoitanut poikaa ja minä olen päässyt lenkille ja tapaamisiin. Puuhakkaiden päivien jälkeen lapsi on nukahtanut hetkessä. Usein olen illalla sitten itsekin päivän touhuista niin väsynyt, että luen vain kirjaa tai sitten katson Netflixistä löytämääni kesäsarjaa.

Löysin sattumalta Netflix alkuperäissarjan Ipaneman tyttö – Coisa mais linda, jossa minua viehättää ensisijaisesti pehmeästi soljuva brasilianportugali, toiseksi puvustus (sarja tapahtuu 50-luvulla) ja kolmanneksi ihanan imelät bossa nova kappaleet. Täydellinen kesäsarja siis. Minusta on vaihteeksi ihana katsoa sarjaa, jonka kieltä en itse osaa. Espanjan, italian ja ranskan avulla tunnistan sanan sieltä ja toisen täältä ja tekstityksen avulla opin uusiakin, mutta enimmäkseen kieli soljuu suloisesti sitä ymmärtämättömille korville.

Nyt olen pojan kanssa kahdestaan mökillä. Täällä minulla omaa aikaa on vielä vähemmän, mutta meillä on hurjan kivaa. Olemme uineet ja puuhastelleet ulkona. Lapsi on ihmetellyt elämää ilman juoksevaa vettä. Olemme kuunnelleet lintujen laulua, ihailleet metsän kukkia, tutkineet ötököitä ja illalla näimme rannassa tukkakoskelon poikueineen. Tiedossa on pian vierailu kotona Helsingissä, mutta sieltä palaamme vielä uudestaan mökkeilemään. Vaikka tämä lapsen lomailu silloin, kun vanhemmat ei varsinaisesti lomaile, on vaikuttanut paljon siihen mitä saan tehdyksi, on se ollut erinomainen päätös. Lapsen kanssa on elettävä tässä hetkessä ja se jos mikä on minulle tärkeä muistutus ja opetus juuri nyt ja aina.

Blogi päivittyy kesäkuun aikana siis säännöllisen epäsäännöllisesti, koska maailman tärkein ihminen vie nyt minun ensisijaisen aikani ja huomioni. Heinäkuun ajattelin pitää kokonaan lomaa ja keskittyä perheeseni. Toivon kuitenkin saavani jotain pientä kivaa ajastettua heinäkuuksikin, ettei blogi hiljenisi ihan kokonaan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *