Lapsilla vai ilman?

Olemme aloittaneet häiden vieraslistan kirjoittamisen. Häiden pääluku nousee hurjaa vauhtia ja ei vähiten siksi, että useiden ystävien mukana tulee paitsi puoliso myös lapsi tai useampia lapsia. Nyt lapsia on jo reilusti kahdenkymenen paremmalla/pahemmalla puolella. Tämä tarkoittaa tietenkin lisää suunnittelua sen osalta miten tämä lapsi lauma saadaan viihtymään juhlassa.

Photo: Troy Grover Photographers:

Ymmärrän hyvin pareja, jotka haluavat pitää lapsettomat häät. Etenkin jos pailla ei ole omia lapsia on helpompi rajoittaa vieraat vain täysi-ikäisiin ja sisäsiisteihin vieraisiin, jotka suurimmaksi osaksi (tai ainakin oletettavasti) osaavat käyttäytyä tilanteen vaatimalla tavalla. Budjettikin kiittää, kun lasten kotiin jäädessä säästetään paitsi ruokakustannuksissa myös muissa menoissa – onhan vieraat kuitenkin lopulta häiden suurin menoerä. Lapset kotiin jättämällä voidaan myös varmistaa mahdollisuudet tavata kasvotusten myös niitä ystävi, joiden aika usin menee oman jälkikasvun paimentamiseen. Ja vältytään varmasti myös mahdollisilta nälkäitkuilta, haisevilta turahduksilta ja uhmaikäisten huutobanaanikohtauksilta vihkiseremonian tai puheiden aikana. Eikä kukaan pääse söpöydellään varastamaan showta hääparilta… Syyt pyytää vieraita jättämään lapset kotiin ovat monet.

Meille lasten kutsuminen juhlaan oli itsestäänselvyys. Emme halua juhlia häitämme ilman omaa jälkikasvuamme, jolloin ystäviemme ja sisarrustemme lasten kotiin jättäminen tuntuisi epäreilulta. Ajattelimme myös, että lapsista on toisilleen myös seuraa juhlan aikana. Olemme ajatelleet järjestää lapsille juhlatilastamme oman kabinetin, johon tuomme mukanamme kasan leluja, piirustuspaperia ja ehkä videoitakin. Lisäksi aikeenamme on järjestää lapsille osittain oma buffetpöytä, josta löytyy erilaisia lasten makuun olevia ruokia, jos aikuisten menu tuntuu vieraalta. Emme kuvittele lasten jaksavan pitkiä seremonioita tai pöydissäistuskeluja ruokailun tai puheiden yhteydessä, joten haluamme tarjota heille mahdollisuuden karata omaan valtakuntaansa, jossa on heitä miellyttävää tekemistä. Tietenkin pienimmät lapset tarvitsevat hoitajaa jatkuvasti, mutta kouluikäiset osaavat jo viihdyttää vapaasti käytössä olevassa tilassa itseään ja tarvittaessa vähän pienempiäkin. Omille lapsillemme olemme jo sopineet hoitajan koko päiväksi, jotta saamme itse hieman enemmän tilaa olla häidemme ajan morsiuspari.

Emme kuitenkaan halua häistämme lastenjuhlaa, vaan olemme päättäneet ilmoittaa kutsuun kellonajan, jonka jälkeen juhlia jatketaan vain aikuisten kesken.

Onko kenelläkään hyväksi koettuja ideoita lasten viihdyttämiseksi häissä? Tai muita kokemuksia 0-12 -vuotiaiden lasten viihtymisestä isossa juhlassa, jossa ei ole mahdollisuutta työntää lapsia välillä ulos?

 

Kuva täältä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *