Liikuntaa ja kiirettä, vko 1

Viikko oli töiden puolesta varmasti koko kesän raskain, kun linnassa harjoiteltiin kaikkia kolmea Oopperajuhlien omaa tuotantoa, joista kahden ensi-illat ovat ensi viikolla. Lisäksi olen aamu- ja iltaharjoitusten välissä ajellut autolla mökille tervehtimään lomailevaa perhettäni ja toimittanut heille kaupunkiin unohtuneita tavaroita ja tuonut tarvittavia lisäyksiä kaupasta.

Kollegani paljasti iPhonessa vakiona olevan terveys appin, jonka olemassa olon olin täysin ohittanut. Appi laskee päivän aikana otetut askeleet, kävellyn/juostun matkan ja päivän aikana kiivetyt kerrokset. Tietenkin laskuihin tulee mukaan vain ne liikkumiset, joissa puhelin on taskussa. Tämän viikon keskiarvot: 10190 askelta päivässä, 20 kerrosta päivässä ja 7,5km päivässä. Liikunnasta ainoastaan juokseminen näkyy appissa, koska en halua treenata puhelin kourassa, mutta juostessa puhelin on taskussa.

Olen tehnyt kotona HIIT-treeniä aamulla keskiviikkona kolme kierrosta ja torstaina kaksi kierrosta, sekä molempina venyttelyt treenin loppuun. Apuna treenissä on ollut Seven -niminen iPhone appi. Appi ohjaa tekemään sen klassisen HIITin, jossa liikkeitä toistetaan tehokkaasti 30 sekuntia ja levätään 10, ja koko kierros toistetaan 2-3 kertaa. Koko vartalon kattava nopea treeni on hyvä apu kiireisenä aamuna, kun juoksulenkkiin menisi liian paljon aikaa suhteessä käytetävissä olevaan.

Eilen aamulla kävin vielä lenkillä. Opin kantapän kautta mikä ero on laiskuudella ja todellisella väsymyksellä ja miten helle lukemia lähentelevä ilman lämpötila ja auringon helotus vaikuttavat juoksuun. Aamulla väsytti aivan vietävästi, mutta lähdin kuitenkin juoksemaan. Jaksoin noin puolituntia, vaikka alusta lähtien jalat oli raskaat, ja sitten alkoi silmissä sumenemaan. Vaihdoin kävelyyn ja tallustin suorinta reittiä kotiin. Kuuma ilma sai minut hikoilemaan kuin niagara ja tuntui, etten jaksaisi edes kävellä. Selvisin kuitenkin kotiin suihkuun ja siitä päivän muihin askareisiin. Vasta iltapäivällä olo koheni. Olen silti onnellinen siitä, että lähdin. Uskon oppineeni, jotain erittäin tärkeää omasta jaksamisestani!

Tänään alkaa eka detox-viikko! Siitä tuntemuksia myöhemmin, samoin kuin viikon likunnoistakin. Edelleen tavoite on 3 hikiliikuntaa viikossa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *