Lounas Turussa: suosikkiravintolani

Olen viime aikoina käynyt Turussa työmatkoilla taas hyvin tiheään tahtiin. Turku on kaunis kaupunki, jossa on ihana vierailla ja syödä. Kasvissyöjänä ja sittemmin vegaanina minulla on joskus päänvaivaa, kun haluan löytää lounaspaikan, jossa ei joudu tekemään kompromiseja ruoan maun suhteen siksi, että lista on suunniteltu vain sekasyöjiä ajatellen. Tässä suosikkini turkulaisista lounaspaikoista, joissa saa hyvää kasvisruokaa myös vegaanisena joka päivä.

Powau

Täältä saa kaikkea ihanaa! Salaatteja, leipiä, tuorepuroja, smoothiebowleja, smoothieita, raakakakkuja… Jos minulla ei ole aikaa istua syömään, nappaan usein mukaani jonkin smoothiebowlin junaan kotimatkalle evääksi. Vegaanille löytyy helposti syötävää valikoimasta. Paikkoja löytyy Turusta kaksi, Brahenkulmassa sijaitseva (entinen Pure) on suosikkini, mutta myös Hansassa sijaitseva toimii pikaiselle salaattilounaalle, mutta sinne ei samalla tavalla tee mieli jäädä istuskelemaan. Kannattaa myös kokeilla Powaun brunssit!

Powau Brahenkulma Eerikinkatu 7, Powau Hansa Yliopistonkatu 22

Roots Kitchen

Kauppahallin Roots Kitchenissä saa tilatessaan mukaan numerolapun sijaan pienen eläimen. Lounaslistalla on muutama annosvaihtoehto ja tarjolla on aina myös vegaanista ruokaa. Hyvää, täyttävää ruokaa ja kauppahallin ympäristössä on mukava syödä. Myös ruoan kanssa tarjottava leipä ja hummus saavat usein valitsemaan tämän paikan vaikka en olisi edes katsonut varsinaista ruokalistaa. Pahimpaan ruuhka-aikaan hallissa voi olla haastetta löytää pöytä, joten suosittelen valitsemaan ihan ensimmäisenä pöydän.

Roots Kitchen Turun Kauppahalli Eerikinkatu 16

VG Wok/VG Noodle

Edullista, nopeaa ja hyvää. Nimikin kertoo, että tarjolla on aasialaisia makuja nuudeleista keittoihin ja rullista salaatteihin. Port Arthurista löytyy VG Wok ja keskustan Forumista VG Noodle, jossa on hieman suppeampi lista. Listalla on paljon vegaanisia ja gluteenittomia annoksia. Omat suosikkini löyvät erityisesti alkuruokina tarjoiltavista rullista, ja usein tilaankin ruoaksi kaksi alkupalaa, esimerkiksi riisipaperirullia ja goi salaattia, pääruoan sijaan. Annokset ovat reiluja, joten nälkä lähtee varmasti.

VG Wok Port Arthur Arvininkatu 10, VG Noodle Forum Linnankatu 11 B

Taco Nito

Rakastan tacoja, burritoja ja ruokaisia tacosalaatteja. Taco Nitossa oman annoksen voi helposti tilata vegaanisena, koska listaan on merkity selvästi mitkä täytteistä ja kastikkeista ovat vegaanisia. Vegaanisia täytevaihtoehtoja on listalla kaksi. Täytteistä oma suosikkini on nopalitos, jossa on paistettua kaktusta, punasipulia ja paprikaa. Myös kastikkeiden tulisuudessa on valinnan varaa miedosta todella tuliseen.

Taco Nito Aurakatu 3

Kuori

Kasvisravintola kuoren lounaalla on tarjolla falafelbaari sekä vaihtuvat salaatti ja keitto. Listalta löytyy aina syötävää myös vegaanille. Kuoressa on ihana tunnelma ja ruoka on todella hyvää. Suosittelen lämpimästi vierailemaan Kuoressa myös ilta-aikaan ja nauttimaan useamman ruokalajin menun. Tämän ravintolan ruoka painii kokemukseni mukaan samassa sarjassa Berliinin kehuttujen kasvisravintoloiden kanssa. Ainakin etukäteen ilmoittamalla kokonaiset menutkin on onnistuneet vegaanisina ja osa ruokalajeista on vegaanisia jo sellaisenaan. Ihana paikka!

Kuori Hämeenkatu 8

Sushi

Sushi Pandan listalta löytyy paljon vegaanisia susheja joko erikseen tai setteinä. Kauppahallin Kado sushissa kasvisvalikoima on suppeampi, mutta myös lounasaikaan olen saanut tilattua vegelajitelman, vaikkeise olisikaan ollut suoraan lounaslistalla. Jos tarkoitus on jäädä syömään paikan päälle, kallistuisin nästä kahdesta ehdottomasti Kadon suuntaan ihan jo kauppahallin tunnelman vuoksi. En ole itse se intohimoisin sushin syöjä, mutta silloin kun sushin himo iskee, se ei lähde muuten kuin sushilla.

Sushi Panda Linnankatu 13 A, Kado Sushi Turun Kauppahalli Eerikinkatu 16

Uusi tuttavuus: Hügge

Huomenna lähden taas työmatkalle Turkuun ja viivyn useamman päivän. Tällä kertaa ajattelin käydä myös nauttimassa Hüggen lounaan, jota en vielä ole aiemmin ehtinyt testaamaan. Olen kuullut hyvää Hüggen ruoista ainakin päivällisen osalta ja olen oikein kiinnostunut lounaasta. Ainakin netistä löytyvä lounaslista näytti houkuttelevalta ja listalla näytti olevan myös vegaanille valinnanvaraa.

Hügge Linnankatu 3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *