Mikä on sinulle mehua metsässä?

Kuopus oli viime viikonloppuna hoidossa isovanhemmilla. Lauantaina ja sunnuntaina poika sai leikkikaverikseen myös siskoni lapset. Lapset leikkivät metsässä ja joivat lämmintä mehua. Äitini lähettämissä kuvissa kuopukseni on onnensa kukkuloilla, kun taas serkut suhtautuvat tilanteeseen arkipäiväisemmin. Pohdimme asiaa myöhemmin äitini kanssa ja totesimme, että kuvissa näkyy selkeästi kaupunkilaislapsen ja maalaislapsen ero. Minun kuopukselleni lämmin mehu ja metsäretki on poikkeuksellinen tilanne kun taas maalla asuville serkuille jokaviikkoista puuhaa. Samalla tavalla serkut innostuvat meillä käydessään esimerkiksi raitiovaunuista, jotka on meille täysin arkipäivää.

Sama efekti näkyy myös aikuisten elämässä esimerkiksi työstä puhuttaessa. Minä kuuntelen silmät loistaen ja ihaillen, kun ihmiset kertovat työpaikoistaan ja työtehtävistään (ihmiset tekee upeita juttuja työkseen ja osaavat vaikka mitä!) ja päin vastoin monet ovat kiinostuneita arjesta teatteritaloissa. Äitini totesikin osuvasti, että minun arkeni oopperan, teatterin ja baletin maailmassa on minulle vain arkea, mutta jollekin toiselle se on ”mehua metsässä”: erityistä, kiehtovaa ja kiinnostavaa. Välillä onkin hyvä katsoa omaa työtä jonkun toisen silmin, jolloin arki muuttuu taas heti paljon kiehtovammaksi.

Omalle mielelle olisi hyväksi myös vapaa-ajalla tehdä toisinaan niitä asioita, jotka on itselle juuri sitä ”mehua metsässä”. Uskaltautua hieman ulos omasta elämänpiiristä ja tehdä otain ihanaa, erityistä ja nautinnollista. Pienikin irtiotto voi saada aikaan ihmeitä. Eikä näiden pienten nautintojen tarvitse olla kalliita. Ehkä vain muutat hieman reittiä juoksulenkillä tai nautit sunnuntaikahvit kahvilassa, jossa et ole aiemmin käynyt (mieluiten siinä, jota olet vain kaukaa ihaillut), tai vaihdat maisemaa kaupungista metsään tai toisin päin.

Itse olen vielä jouluun asti niin kiinni töissä, etten ehdi tehdä sen suurempia retkiä, mutta olen hakenut vaihtelua ja pieniä onnen hetkiä niissä puitteissa kuin ehdin. Olen toisinaan vaihtanut polkupyöräilyn kävelyyn, lähtenyt kotoa hieman aiemmin ja suorimman reitin sijasta kävellyt työmatkalla Töölönlahden ympäri. Jo pienetkin muutokset arkeen tekevät hyvää mielelle ja jaksamiselle. Huomasin myös, että valitsemalla kuulokkeisiin täysin erilaista musiikkia kuin työssä, mieleni virkistyy kummasti. Näiden pikkuruisten arjen raiteilta sivuun hyppäämisten seurauksena jaksan paremmin ja olen luovempi.

Mikä on sinulle mehua metsässä?

Kuva: Pixabay/Sophkins

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *