Pala taivasta keskellä kaupunkia

pexels-photo-424134.jpeg

Olen taas myöhässä. Löydettyäni vaatteet päälleni juoksen ovelle muuttolaatikoihin kompastellen. On vasta aamu, mutta olen muuton jäljiltä aivan poikki ja tehtävälistalla on tavallisten työkiireiden lisäksi kesäkuussa pakattujen muuttolaatikoiden tyhjentäminen uudessa kodissa. Nyt olen kuitenkin matkalla luottokampaajani Elinan luo Hiushuone Stageen intialaiseen päähierontaan. Päästessäni perille Pohjoiselle Rautatiekadulle tapaan ihanan ja hymyileväisen Elinan ja jälkihien vielä valuessa selkääni pitkin sulaa omatkin kasvoni hymyyn. Rakastan sitä hyvää energiaa, joka Elina huokuu ympärilleen. Hänen seurassaan on mahdotonta olla huonolla tuulella.

Istun kampaamon pehmeästi valaistussa sivuhuoneessa tuolille valitsemaan mieleisiäni tuoksuja eteeristen öljyjen valikoimasta sillä välin, kun Elina laittaa minulle teetä. Valitsen intuitiivisesti verigreipin ja appelsiinin tuoksut, jotka Elina sekoittaa hieronnassa käytettävään arganöljyyn. Myöhemmin keskustellessamme ja asiaa selvitellessäni käy ilmi, että valitsemani tuoksut sopivat erityisen hyvin sen hetkisiin tarpeisiini. Molemmilla valitsemillani eteerisillä öljyillä on mielialaa kohottava vaikutus, lisäksi appelsiini vähentää hermostuneisuutta ja greippi tekee hyvää stressaantuneelle mielelle. Elina sanookin antavansa asiakaiden aina valita hieronnassa käytettävät eteeriset öljyt omien mieltymystensä mukaan, jolloin intuitio usein tekee tehtävänsä. Joskus asiakkaat myös pyytävät Elinaa tekemään valinnan, jolloin hän kuuntelee omaa intuitiotaan suhteessa asiakkaaseen. Elina huomauttaa, että hieronta on mahdollista tehdä myös ilman eteerisiä öljyjä.

Asentoni tuetaan tyynyillä mukavaksi ja Elina levittää hierontaöljyn päänahkaani ja hiuksiini. Hieronta alkaa selästä ja hartioista ja etenee sitten pään alueelle, rintakehään ja kasvoille. Vaatteiden öljyyntymisestä ei tarvitse huolehtia, sillä vaikka hieronta tehdäänkin vaatteiden päältä, on vaatteet suojattu pyyhkeellä. Silmäni painuvat luonnostaan kiinni ja antaudun Elinan käsien varaan. Minun on aina ollut hieman vaikea rentoutua hieronnassa saati sitten antaa pääni rentoutua toisen ihmisen liikuteltavaksi. Kesken niskavenytyksen kuitenkin huomaan rentoutuvani täysin. Annan pääni nojata Elinan käsiä vasten ja huomaan muidenkin kehoni jännitysten valuvan pois. Hierontaliikeet ovat vuoroin painalluksia ja silityksiä ja toisinaan kuin sateen ropinaa pääni päällä. Hierontaan kuuluva kevyt hiuksista vetäminen tuntuu myös hyvältä eikä satu lainkaan. Hengitän syvään ja annan ajatusten virrata pois. Tuntuu kuin olisin pehmeässä tyhjiössä, mutta samalla olen täysin läsnä omassa kehossani ja hengityksessäni.

Hoidon jälkeen tuntuu kuin pääni yläpuolella olisi kuuma alue ja ajatukseni virtaavat kevyesti. Olen täysin rentoutunut, mutta energinen. Lopuksi Elina vielä pesee ja kuivaa hiukseni. Olen valmis kohtaamaan päivän. Minulla on vahva tunne sitä, että vielä tunti sitten raskaalta tuntunut tehtävälista on helposti selvitettävissä. Olen täynnä rauhallista energiaa ja tunnen itseni voimakkaaksi. Ajatukseni virtaavat nopeasti ja tarkasti ja aistini ovat auki. Olo ei ole lainkaan pöhnäinen, kuten minulla usein on hieronnan jälkeen.

Elina kertoo, että intialainen päähieronta on yksi hänen suosikkitehtävistään työssään. Jokainen hieronta on hieman erilainen sen mukaan, mitä asiakas tuntuu tarvitsevan. Hieroessaan Elina kertoo sulkevansa itsekin usein silmänsä, mikä auttaa häntä keskitymään hierottavaan. Olen varma, että Elinan käsissä on jotain hyvin erityistä. En pelkästään siksi, että oloni on niin mahtava intialaisen päähieronnan jälkeen, vaan myös pohjaten kokemuksiini vuosien varrelta hänen kampaajantuoliinsa istumisesta. Joka kerta kun lähden kampaamosta olen hieman kevyempi ja hieman energisempi kuin sinne tullessani. Suosittelen lämpimästi tätä kokemusta kaikille.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *