Parasta on nauraa

Välillä sitä huomaa elävänsä kuin putkessa, jossa päivät ja viikot vilahtelevat ohi toistensa kaltaisina. On vaikea muistaa ja erottaa mitä tapahtui tällä viikolla ja mitä viime viikolla, puhumattakaan sitä edellisistä. On aivan liian helppoa unohtua tasapaksuun elämään ja antaa ajatusten ja arjen harmaantua. Silloin on muistettava antaa hetki aikaa naurulle myös työn keskellä. Muistin tämän itse tällä viikolla kun työkaverini sai minut nauramaan niin, että kyynelet valuivat silmistä.

Nauru kuuluu kaikkialle. Nauran ystävieni kanssa. Nauran perheeni kanssa. Nauran harrastuksissa. Joskus nauran yksikseni lukiessani hyvää kirjaa tai katsoessani sarjaa tai elokuvaa. Ja onneksi saan nauraa myös töissä. Miten tärkeää onkin joskus vain nauraa oikein kunnolla. Pienen naurukohtauksen jälkeen kaikkialla on näkyy enemmän värejä ja vivahteita. Hymyn kautta katsottuna maailma näyttää kauniimmalta ja mahdolliset haasteetkaan ei tunnu niin suurilta.

Nauru vaikuttaa kehossa monella tavalla, se mm. vähentää vihaisuutta, stressiä, ahdistusta ja masennusta. Nauru yhdistää ihmisiä. Nauraminen on merkittävä osa omaa parisuhdettani ja kukapa ei olisi nauranut ystävien kanssa niin, että vatsaan alkaa koskea. Nauru yhdistää ihmisiä myös työpaikalla.  Ainakin minulle nauraminen tuo lisää energiaa. Kun on nauranut kunnolla, on nauru myöhemminkin entistä enemmän herkässä ja hyvä kierre on alkanut.

Minä haluan tämän syksyn kimaltelevan ja säkenöivän naurusta. Haluan tuntea kuplivan äänen nousevan sisältäni, nauraa ääneen ja nauraa sisäisesti. Vaikka aurinko ei aina paista ja vaikka päivät taas lyhenevät, annan sisäisen aurinkoni paistaa kirkaana.

Kuva: Pixabay.

puheenaiheet oma-elama hyva-olo mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *