Pikaruokien aatelia
On niitä päiviä, kun on aikaa pyöriä keittiössä kokkailemassa tuntikausia oikein pitkän kaavan kautta. Ja sitten on niitä päiviä, kun ruoanlaittamiseen on aikaa vain 10 minuuttia. Tämä pikapasta on noiden kiireisten päivien pelastus ja toimii se myös italialaistyylisen useamman ruokalajin illallisen primo piattonakin. Tällä pastalla olen ruokkinut itseni kesken kiireisen etätyöpäivän, jolloin ei oikein olisi aikaa pitää kunnon ruokataukoa ja lapseni niinä päivinä, kun ruokaa pitäisi saada heti tai mielummin jo puoli tuntia sitten. Variaatioita on lukemattomia ja lisukkeita voi keksiä omien makutottumusten tai jääkaapin sisällön mukaan. Tässä kuitenkin se kaikkein yksinkertaisin versio eli pastaa tomaatilla.
PARAS PIKAPASTA (vegaani)
tomaattia tai kirsikkatomaatteja
shalottisipuli tai kevätsipulia
valkosipulia
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
basilikaa
pastaa
Laita pastalle suolalla maustettu keitinvesi kiehumaan. Pilko tomaatit ja silppua sipuli. Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Laita pastat kiehuvaan veteen ja keitä ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa kuullota tomaatit ja sipuli pannulla, raasta sekaan valkosipulia ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Huuhtele kypsä pasta. Tarjoile tuoreen basilikan kera.
Halutessasi voit lisätä tarjoiluvaiheessa ravintohiivahiutaleita tai avocadoa tai voit kypsentää kaveriksi kasvispyöryköitä. Arrabiata-henkisen pastan saat lisäämällä pannulle tomaatin ja sipulin lisäksi chiliä.