Ruuhkavuodet ja onnellinen parisuhde

Juhannuspiknikillä 2019

Voiko ruuhkavuodet ja onnellinen parisuhde mahtua samaan lauseeseen? Samaan elämään? Tiedän, että kyllä voi!

Tänä keväänä olemme olleet mieheni kanssa yhdessä 9 vuotta. Rakkaus on osoittautunut kasvavaksi, syveneväksi ja itseään ruokkivaksi positiiviseksi kehäksi. Rakastan puolisoani sellaisella kokonaisvaltaisella tavalla, jolla en ole koskaan rakastanut ketään muuta. Tietenkin vuosien varrelle on mahtunut myös vaikeita aikoja ja haasteita. Ja ne kuuluisat ruuhkavuodet rasittavat rankasti myös meidän elämäämme, kuten kai kaikkia muitakin lapsiperheitä. Olemme kuitenkin selvinneet ongelmista, vastoinkäymisistä ja arjesta yhdessä ja entistä vahvempana yksikkönä ja löytäneet juuri meille sopivan tavan elää.

Rakkaus tarvitsee aikaa ja kohtaamista

Onnellinen ja tasapainoinen parisuhde ei ole sattumaa tai hyvää tuuria. Inhoan sitä, kun parisuhteen sanotaan vaativan työtä. Itse en ole kokenut puolisoani ja yhteistä rakkautta työnä, mutta tunnista hyvin sen, että yhteys omaan rakkaaseen tarvitsee aikaa ja kohtaamista. Keväällä 2016 kuopuksemme oli vielä alle 2-vuotias ja kotihoidossa, mutta minä palasinkin aiottua aiemmin työelämään. Arki tuntui kaatuvan päälle ja parisuhde oli vaarassa hautautua kaiken muun alle. Teimme silloin elämämme parhaan päätöksen pitää joka kuukausi kahdenkeskiset treffit. Aluksi jännitti löytäisimmekö kaiken keskellä aikaa treffeille joka kuussa, mutta aika on näyttänyt, että jopa kiireisimpienkin kuukausien aikana on treffit aina saatu järjestetyksi. Päätös on siis pitänyt tähän päivään asti ja pitää jatkossakin.

Vakiintuneessa suhteessa unohtuu helposti toiselle osoitettu erityishuomio. Treffit on aina yhtä kihelmöivän ihanat ja mikä parasta oman puolison kanssa treffaillessa tietää aina tapaavansa juuri sen oikean. Ei myöskään kannata uhrata ajatustakaan sille, että treffiaika olisi pois lapsilta. Väitän, että kaikki mikä vakauttaa ja parantaa vanhempien suhdetta on lopulta lapsille hyväksi. Vanhempien rakkaus on kuitenkin lopulta se pohja, jolle perheet rakentuvat.

Kahdenkeskisten treffien aikana vahvistuu muistot siitä, miksi aikanaan on halunnut jakaa elämänsä ja rakkauden juuri tämän ihmisen kanssa. Hetken ajan maailmassa on vain me kaksi olimme sitten kahvilassa, ravintolassa, taidemuseossa, metsäpolulla, lyhyellä kaupunkilomalla tai mitä ikinä silloin olemmekaan keksineet. Rakkaus tarvitsee aikaa ja kohtaamista kukoistaakseen. Eikä oikeasti ole mitään ihanampaa kuin paeta yhdessä hetkeksi arkea.

Treffeillä käyminen on lisännyt salakavalasti arkeen tavan muutenkin huomioida toista pienillä teoilla. Olemme kasvaneet yhteen ja luotan mieheeni kaikessa. Suosittelen kaikille ruuhkavuosien pyörteessä pyristeleville pareille säännöllisiä treffejä. Kerta kuukaudessa ei ole paljoa vaadittu, mutta tuo mukanaan valtavan paljon hyvää.

suhteet parisuhde vanhemmuus rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *