Töyssyjä, kuoppia ja huippuja, eli vko 2

Aina ei mene ihan suunnitelmien mukaan, ei tälläkään viikolla. Maanantaina olo oli sumuinen ja tiistaina nousi kuume. Koska käsillä oli kaiken lisäksi ensi-ilta viikko, kielsi mieheni minua aloittamasta detoxia. En minä kyllä sairaana ja kahden teoksen perättäisten pukuharjoitusten, kenraaliharjoitusten ja ensi-iltojen keskellä olisi detoxilla jaksanutkaan. Huonosta ajoituksesta voin syyttää vain itseäni.

Tällä viikolla en siis ole luonnollisetikaan jumpannut enkä juossut, vaan olen kiltisti levännyt kaiken vapaa-aikani, jotta jaksaisin töissä pysyä tajuissani. En ole myöskään noudattanut detoxin ruokailurytmejä, ja ruokarajoitteitakin vain 95%. Eilen kun Don Giovannin ensi-ilta oli ohi ja suuntasin ensi-iltajuhliin annoin itselleni myös luvan juhlia ilman detox-rajoituksia. Onnekseni juhlien ruoka oli salaattipainotteinen ja luonteeni vie enemmän kohti tanssilattiaa kuin baaria. Nyt eilinen juhliminen väsyttää, mutta en ole lainkaan krapulainen. Viikon ainoaksi hikiliikunnaksi jää ensi-iltajuhlien bändin setin läpi tanssiminen. Kuume onneksi laski jo torstaina, minkä jälkeen olo kohentunut hiljalleen. Edelleen olen hieman räkäinen, mutta en tunne itseäni enää sairaaksi.

Eilen, näytöksen jälkeen, tajusin myös miten huiman korkealla stressitasoni on viime viikkojen ajan huidellut. Erinomaisesti menneen näytöksen päättyessä tuntui kuin stressi olisi valahtanut pois minusta. Yhtäkkiä olo oli kuplivan kevyt ja energinen. Kasvoille nousi hymy silkasta hyvästä olosta. Nyt taputan itseäni olkapäälle ja kiitän kehoani jaksamisesta. Huominenkin on vielä vapaapäivä ja kohta suuntaan askeleeni kohti juna-asemaa ja sieltä kiskoilla kohti Lappeenrantaa ja siellä jo odottavaa perhettä.

Detoxin aloitus siirtyy siis huomiseen ja ensi viikkoon, jolloin myös aikatauluni töiden suhteen on hetken ajan huomattavasti kevyempi, ennen kuin alamme pusertamaan italialaisten vierailuteosten jälkeen kohti kolmatta ensi-iltaa. Mittanauhaa en ole ehtinyt etsiä, mutta vaa’alla oli minulle iloista kerrottavaa perjantaiaamuna, kun sille nousin. Kuluneen kahden viikon aikana paino on pelkän herkuttelun lopettamisen myötä pudonnut 2,5kg. Tuo on tietysti ensisijaisesti laskenutta turvotusta, mutta oloa se helpottaa silti kummasti. Suunta on oikea, vaikka täysin suunnitelmien mukaan tämä viikko ei mennytkään!

 

Tavoitteet ensiviikolle: Detoxin mukainen ruokavalio ja ruokailurytmi sekä vähintää 3 hikiliikuntaa.

suhteet oma-elama terveys liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *