Tuntuu ja näkyy, vko 4

Toinen viikko detoxilla on tuonut elämään myös niitä detoxin hyviä puolia. Onneksi! Keho tuntuu aiempaa kevyemmältä ja tietynlainen sumeus olemuksestani on hälvennyt. Olen huomannut katsovani itseäni peilistä ihastellen useammin kuin kerran. Vaikka matkaa tavoitteeseen on vielä paljon, on näkökulma itseeni muuttunut täysin. Puutteiden sijaan huomaan katseeni ja ajatusteni keskittyvän hyviin puoliini ja jo tapahtuneeseen positiiviseen kehitykseen kohti tavoitettani. Ihailen avoimesti kehoni kykyä toimia ja kannatella minua. Sitä että se jaksaa raskaasta työtahdista huolimatta ja antaa minulle anteeksi aiemmat laiminlyönnit. Vireeni on kokonaisuudessaan muuttunut positiivisemmaksi ja olen energisempi.

Toki kehossa on edelleen käynnissä joitakin detox-oireita. Ihosta puskee vielä hieman epäpuhtauksia ja olen helposti tunneherkkä laidasta laitaan. Limaisuus on onneksi hiljalleen hälvennyt, eikä enää tarvitse Olla jatkuvasti niistämässä. 

Ruokailut tuntuu jo helpoilta. Kehoni on selvästi tottunut kolmeen ateriaan päivässä. Mieliteot jäätelöön tai karkkeihin loistavat poissaolollaan. Yllättäen enää en edes haaveile voileivistä kuten aluksi haaveilin. Syödessä tulee täysi, mutta ei lainkaan raskas olo. Lehdessä oli kuva macaron-leivoksista ja se sai veden herahtamaan kielelle, mutta siitäkin mieliteosta pääsin helposti ohi. Huomasin, että pystyn myös istumaan napostelematta napostelevassa seurassa. Tuntuu, että minun on aiempaa helpompi kohdata mielitekoni ja päästää niistä irti. Tämän tunteen haluan säilyttää.

Töiden puolesta viikko on ollut raskas, kun olemme saattaneet jälleen yhden oopperan ensi-iltaan. Myöhän kestävät näytökset ja aamuharjoitukset ovat raskaita keholle, kun yöunet jäävät usein vajaiksi. Muutaman rentouttavan asanan toistaminen yöllä kotiin tullessa on auttanut rentoutumaan näytöksen jälkeen ja helpottanut nukahtamista. Perhe on myös tullut vastaan ja olen saanut nukkua aamuisin niin paljon kuin töihin ehtiminen antaa myöden ja lisäksi olen päässyt paikkailemaan univajetta päiväunilla. Perjantain ja lauantain aamuvapaat korjasivat tilannetta hyvin. Perjantaina ehdin myös juoksemaan. Sairastelut, väsymys ja juoksutauko tuntuivat, mutta jaksoin juosta lyhyen 5km lenkin. Lisäksi olen käynyt perheen kanssa kävelyllä. Ja lauantaina ensi-illan jälkeen tanssin ystävien bändin keikalla niin, että aamulla herätessäni puhelimen askelmittarissa oli jo yli 10 000 askelta.

Painoa on viikon aikana pudonnut reilun kilon verran. Vaaka näyttää samanlaisia lukemia kuin aiemmin perinpohjaisen jouluherkuttelun jäljiltä. Minulle se kuitenkin näyttäytyy suurena kannustimena. Tavoite on mahdollista saavuttaa! Kokonaispudotus on nyt 5,5 kiloa.

Maanantaina alkaa detoxin kolmas ja viimeinen viikko. Motivaationi on korkealla. Alku viikosta minulla on vain näytöksiä iltaisin, mutta viikon puolessa välissä alkaa taas kaksiosaiset työpäivät. Tavoite on kuitenkin juosta tai treenata viikon aikana yhteensä kolme kertaa.

suhteet oma-elama terveys liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *