Vielä vähän aikaa kesä

Milloin alkaa syksy? Eskarilaisen kanssa ajautuu toistuvasti keskusteluihin ja ajatuskulkuihin, joita ei itse ole tullut pohtineeksi. Pojan syntymäpäivä on elokuun puolivälissä ja hän on tähän asti ilmoittanut syntymäpäiväkseen topakasti: ”kesän lopussa ja syksyn alussa”. Hän oli vahvasti sitä mieltä, että syksy alkaa viimeistään sinä päivänä kun koululaiset palaavat lomilta kouluun ja eskarilaiset aloittavat esikoulun.

Minä en kuitenkaan ole valmis vielä luopumaan kesästä, vaikka mielelläni otankin vastaan taas arjen kouluineen, eskareineen ja harrastuksineen. Älkää ymmärtäkö minua väärin, syksy on lempi vuodenaikani ja haluan nauttia siitä täysin siemauksin, siiten kun on sen aika. Hiljalleen palaan takaisin lomakuplastani ja aktivoidun taas bloginkin puolella kesän ajatettujen pikkupostausten jäljiltä. Kesä kuitenkin saa jatkua minulle aina elokuun loppuun asti.

Olemme viettäneet ensin koko kevään kotona koronan vuoksi ja sitten olemme olleet yhdessä perheenä koko kesän. Kaipaan kipeästi aikaa kahdestaan rakkaan aviomieheni kanssa. Elokuun lopussa aiommekin jättää lapset hoitoon ja viettää viimeisen kesäviikonlopun mökillä ihan kahdestaan. Se olkoon meidän venetsialaisemme, huvilakauden päätösjuhlamme. Minua hieman jännittää elokuun lopun öiden pimeys keskellä metsää, mutta toisaalta tunnelmoin ajatuksesta kynttilän valossa vietetyistä illoista ja saunasta veteen pulahtamisesta sekä rauhasta ja kahdenkeskisestä ajasta. Tämän jälkeen voin palata hyvillä mielin kaupunkiin ja ottaa syksyn syleilyyni.

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *