Vuoden sanani: LUOVUUS

En tehnyt tänä vuonna lainkaan uudenvuodenlupauksia. Jos opin jotain 35-vuoden ikäkriisistä, niin sen etten aseta enää itselleni epämääräisiä ja pahimmillaan täysin epärealistisia vaatimuksia, joita en aktiivisesti aio toteuttaa. En halua elämääni rajoituksia tai ohjeita, mitään sellaista itse asetettua, jonka lopputuloksena on selkeästi onnistuminen tai epäonnistuminen. Useimmiten nimittäin päädytään jälkimmäiseen, jos tavoitteelle ei ole valmis antamaan aikaansa. En ollut koskaan ennen kuullut vuoden sanasta, kun törmäsin siihen Instagramissa. Kyseessä ei ole lupaus tai ohje, vaan sana jonka ottaa uuteen vuoteen johtotähdeksi. Oma tulkintani on, että ajattelee ja elää elämäänsä valitsemansa sana mielessään. Tässä ei voi suoranaisesti onnistua tai epäonnistua. Loppuvuodesta voi sitten halutessaan reflektoida mitä tämä sana toi mukanaan ja toimiko se minulle.

Vuoden sanani on luovuus

Aloin pohtia omaa sanaani ja huomasin, että aiheen ympärillä on myös verkkokursseja ja työpajoja. Oma vastaukseni niihin tarjouksin on: ”Ei kiitos”. En halua maksaa oman sanani löytymisestä. En myöskään halunnut katsoa turhan paljon muiden valitsemia sanoja. Haluan pitää ohjat omissa käsissäni ja antaa oman supervoimani, intuition, tehdä työnsä. Nopeasti sana piirtyi mieleeni: LUOVUUS. Hassua kyllä, minä todella näen sanan mielessäni. Se versoo ja kasvaa. Se leijuu kevyenä sinisessä udussa ja välkehtii. Sen ympäsillä on valoa, leikkisyyttä, värejä ja elämää. Se soi musiikkina ja kutsui luokseen. Tiesin heti että tämä on minun sanani vuodelle 2020!

Vuoden sanani on siis LUOVUUS. Luovuus tuo elämääni rohkeutta, iloa ja leikkisyyttä. Se näyttää arjessa monia tapoja ilmaista itseäni. Se auttaa keksimään ratkaisuja pieniin ja isoihin pulmiin sieltä, mistä en aiemmin osannut etsiä. Se saa minut hakeutumaan uusien asioiden ja kokemusten äärelle avoimin mielin. Se tuo mukanaan kanavan ilmaista ja käsitellä tunteita. Se muistuttaa leikistä ja keveydestä ja vie huomion pois tukahduttavasta suorittamisesta, mutta ei harhauta työnteosta. Luovuus saa aikaan toimintaa. Luovuus on innostava. Se tihkuu iloa, energiaa ja uusia mahdollisuuksia. Se vastaa kauneuden kaipuuseeni ja tuo minut lähemmäs itseäni ja muita ihmisiä. Otan luovuuden mukaani työhön, harrastuksiin ja sosiaalisiin suhteisiini, koko elämääni. Luovuus sopii kaikkialle.

Mikä on sinun sanasi vuodelle 2020?

Kuva: Rakicevic Nenad/Pexels.

hyvinvointi mieli oma-elama syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *