Himmeen hyvät rapeat kinuski-suklaapalat.

Tulin, näin, loin. Nämä herkkupalat sopii tuleviin talvikauden kekkereihin, ehkä jopa lahjaksi. En usko että nämä kenelläkään ehtivät lahjaksi asti, sen verran hyviä olivat.

Tein herkun itse noin 25 cm * 17 cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Jos haluat tehdä tätä isomman satsin kerralla esimerkiksi lahjaksi, kolminkertaistaisin reseptin. Siitä tulisi aika tarkkalleen pellillinen.

Tarvitset:

15 kpl (noin 50 g) suolakeksejä (käytin itse Ritz-suolakeksejä)

2,5 dl fariinisokeria

2 dl kasvipohjaista vispikermaa

200 g tummaa suklaata

pähkinöitä

kuivattuja hedelmiä/marjoja

sormisuolaa

DSC_0314.JPG

DSC_0268.JPG

1. Asettele suolakeksit leivinpaperilla vuoratun vuoan tai lautasen pohjalle.

2. Mittaa kattilaan kauravispi ja fariinisokeri. Siirrä kattila levylle ja käännä levy päälle, kuumenna kunnes seos kiehuu. Vähennä lämpöä, seoksen tulee kuitenkin edelleen kiehua. Jatka keittämistä noin 20 minuuttia, seosta voi välillä sekoitella muttei missään nimessä voimakkaasti. Kinuski ei tykkää vispauksesta! Kinuskista huomaa kyllä, kun se alkaa olla valmista. Seos on selkeästi paksumpaa.

3. Kinuskin valmistuttua, kaada se samantien suolakeksien päälle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

4. Pilko suklaa kulhoon ja kuumenna mikrossa muutamia kymmeniä sekunteja kerrallaan. Sekoita välissä ja jatka sulatusta ja sekoitusta, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Ole tarkkana, ettei suklaa pala! Ota vuoka pois mikrosta ja kaada sula suklaa kinuskin päälle.

5. Ripottele päälle haluamiasi tilpehöörejä. Pistaasipähkinät sekä kuivatut karpalot sopivat mielestäni todella hyvin tähän. Ripottele lopuksi suklaan päälle sormisuolaa. Siirrä kylmään ja anna jähmettyä hyvin.

Lohko palat veitseä apuna käyttäen. Kinuski on sen verran kovaa (hieman sellaista DAIM-suklaapatukan kaltaista), että mitään siistejä paloja tästä ei saa.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.