Himmeen hyvät rapeat kinuski-suklaapalat.

Tulin, näin, loin. Nämä herkkupalat sopii tuleviin talvikauden kekkereihin, ehkä jopa lahjaksi. En usko että nämä kenelläkään ehtivät lahjaksi asti, sen verran hyviä olivat.

Tein herkun itse noin 25 cm * 17 cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Jos haluat tehdä tätä isomman satsin kerralla esimerkiksi lahjaksi, kolminkertaistaisin reseptin. Siitä tulisi aika tarkkalleen pellillinen.

Tarvitset:

15 kpl (noin 50 g) suolakeksejä (käytin itse Ritz-suolakeksejä)

2,5 dl fariinisokeria

2 dl kasvipohjaista vispikermaa

200 g tummaa suklaata

pähkinöitä

kuivattuja hedelmiä/marjoja

sormisuolaa

DSC_0314.JPG

DSC_0268.JPG

1. Asettele suolakeksit leivinpaperilla vuoratun vuoan tai lautasen pohjalle.

2. Mittaa kattilaan kauravispi ja fariinisokeri. Siirrä kattila levylle ja käännä levy päälle, kuumenna kunnes seos kiehuu. Vähennä lämpöä, seoksen tulee kuitenkin edelleen kiehua. Jatka keittämistä noin 20 minuuttia, seosta voi välillä sekoitella muttei missään nimessä voimakkaasti. Kinuski ei tykkää vispauksesta! Kinuskista huomaa kyllä, kun se alkaa olla valmista. Seos on selkeästi paksumpaa.

3. Kinuskin valmistuttua, kaada se samantien suolakeksien päälle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

4. Pilko suklaa kulhoon ja kuumenna mikrossa muutamia kymmeniä sekunteja kerrallaan. Sekoita välissä ja jatka sulatusta ja sekoitusta, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Ole tarkkana, ettei suklaa pala! Ota vuoka pois mikrosta ja kaada sula suklaa kinuskin päälle.

5. Ripottele päälle haluamiasi tilpehöörejä. Pistaasipähkinät sekä kuivatut karpalot sopivat mielestäni todella hyvin tähän. Ripottele lopuksi suklaan päälle sormisuolaa. Siirrä kylmään ja anna jähmettyä hyvin.

Lohko palat veitseä apuna käyttäen. Kinuski on sen verran kovaa (hieman sellaista DAIM-suklaapatukan kaltaista), että mitään siistejä paloja tästä ei saa.

Kommentit (2)
  1. Mikähän voi ola vikana kun kinuskini ei vaan paksuuntunut? Käytin Plantin kauravispiä. Keitin jotain 25 minuuttia, en sekkoittanut… Tajusin kyllä, ettei se ole tarpeeksi paksua (olen tehnyt kinuskia kerman kanssa joskus aiemmin), mutta loppui kärsivällisyys ja kaadoin sen keksien päälle. Lopputulos täytyy syödä suoraan vuoasta, koska kinuski on löysää. Mutta ah, onpa just niin hyvää kuin ajattelin!

    1. Hyvä kun laitoit kommentin, meinaan siten huomasin itsekin virheen tekstissä. Olin kirjoittanut 10 minuuttia keittoa, kun se oli 20 minuuttia.

      Ethän sekoittanut kinuskia liikaa keiton aikana? Kokemuiksieni mukaan se on yksi seikka, josta kinuski vetää herneen nenään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *