Ihastuttava punajuuri-kurpitsasalaatti.
Aina syksyisin tulee paahdettua paljon kasviksia. Paahdetut punajuurilohkot on ihan mielettömän maukkaita ja sopivat salaatteihin hyvin, myös lämpiminä.
Raaka-aineiden puolesta salaatti sopii nyt syksyyn loistavasti mutta maut sopivat myös jouluun. Kurpitsaa tosin ei taida enää joulukuussa saada mutta punajuurta senkin edestä.
Tarvitset:
4 isohkoa punajuurta
puolikkaan hokkaidokurpitsan
200 g savutofua
pienen punasipulin
babypinaattia
lehtikaalia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
sitruunan
1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kuori ja pilko punajuuri. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja kuutioi toinen puolikas. Levitä punajuuri- ja kurpitsalohkot uunipellille, pyörittele joukkoon öljy ja suola. Pese sitruuna, lohko se ja levitä myös se pellille. Paista lohkoja uunissa noin 45 minuuttia.
2. Revi tai kuutioi savutofu ja paista sitä pannulla niin, että se ruskistuu hieman.
3. Leikkaa lehtikaalin lehdet irti lehtiruodista ja puristele lehtiä vedessä tovi. Näin lehtikaali pehmenee hieman ja siitä tulee helpommin syötävää. Kuori ja pilko punasipuli.
4. Sekoita lopuksi kaikki salaatin ainekset yhteen, purista sitruunalohkoista pehmennyt hedelmäliha salaatin joukkoon.
Jos kaipaat salaattiin kastiketta, suosittelen kokeilemaan etikkapohjaista salaatinkastiketta tai vain esimerkiksi valkoviinietikkaa. Toimii hyvin punajuuren kanssa.
VILKAISE MYÖS: