Marinoitu paprika ja muutama hampparivinkki.

Moni on kuullut varmasti pikkelöidystä ja marinoidusta punasipulista, mutta marinoitu paprika lienee hieman tuntemattomampi tapaus.

Ajatus marinoidusta paprikasta syntyi hieman vahingossa, kun kaipasin burgereiden väliin jotain hieman spesiaalimpaa ja jääkaapissa oli valtava määrä punaista paprikaa. Ihana ja maukas lisuke valmistuu muutamassa tunnissa.

Tarvitset:

kaksi keskikokoista paprikaa

0,5 dl oliiviöljyä

1,5 dl punaviinietikkaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

1 tl sokeria

3-4 laakerinlehteä

4 valkosipulin kynttä

puolikkaan sitruunan

1. Aloita pesemällä ja suikaloimalla paprika. Tein itse noin sentin paksuisia suikaleita.

2. Levitä paprikasuikaleet uunipellille ja paista 250 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä.

3. Pese sitruuna ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Sekoita loput raaka-aineet (myös sitruunasiivut) tiiviissä kannellisessa astiassa sekaisin.

4. Lisää jäähtyneet paprikat liemen sekaan, sulje kansi ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään viisi tuntia. Käytä sellaisenaan lisukkeena tai juurikin esimerkiksi burgerin välissä.

Olen tykästynyt itse aiemmin keväällä lanseerattuihin Lidl:n Next Level -pihveihin, jotka on mielestäni tämän hetken parhaimman makuiset vegaaniset burgerpihvit. Juustojuttu puolestaan on edelleen hieman päänvaivaa aiheuttava, koska täydellisesti sulavaa vegaanista juustoa ei tunnu löytyvän Suomesta. Kremelin valmiiksi siivutettu juusto on tosin tämän hetken lemppari muttei ”just eikä melkein” kuitenkaan.

 

Seuraa blogia Instagramissa!

Kommentit (1)
  1. Violifen savunmakuinen vuusto sopii mielestäni hamppareihin. Sellaisenaan tai leivän päällä muuten ei ehkä mitään herkkua, mutta sulaa mukavasti vegepihvin päälle ja majoneesin, mausteisen pihvin ym. maut menevät ihan hyvin yhteen sen kanssa (ja peittävät vuustoille tyypillistä outoa makua)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *