Vegaaninen New Yorkin juustokakku marenkikuorutteella.

Uunissa hyydytettävät juustokakut ovat paitsi helppoja myös herkullisia. Uunijuustokakut ovat melko takuuvarmoja hyytymisen suhteen, toisin kuin kylmässä hyydytettävät kakut. Erilaisin twistein reseptejä voi tuunata rajattomasti. Muokattavissa on oikeastaan kaikki; täyte, pohja, kuorrute, koristelu. You name it.

Tällä kertaa halusin yhdistää kaksi lempileivostani, marenkipiiraan ja juustokakun. Toivottavasti sinä pidät reseptin kakusta yhtä paljon kuin minä!

Tarvitset:

POHJA

200 g Digestive-keksejä

100 g sulatettua margariinia

TÄYTE

3 prk (450 g) Oatly PåMackan -tuorejuustoa

400 g Alpro Go On! -soijarahkaa

1,5 dl tomusokeria

3 rkl perunajauhoja

1 rkl sitruunamehua

MARENKI

1 dl säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa

0,5 dl sokeria

0,5 dl vettä

2 tl ksantaania

1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Kaada margariinisula keksimurun joukkoon ja sekoita. Kaada keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle ja painele muru tiiviisti pohjaa vasten.

2. Sekoita keskenään tuorejuusto, soijarahka, sitruunamehu sekä tomusokeri. Siivilöi perunajauhot vähän kerrallaan massan joukkoon ja sekoita hyvin.

3. Paista kakkua uunin keskitasolla, 180 asteessa 45 minuuttia.

4. Mittaa kulhoon aquafaba ja vispaa kovaksi vaahdoksi. Mittaa kattilaan sokeri sekä vesi ja kiehauta niin, että sokeri liukenee veteen. Kaada sokerivesi ohuena nauhana aquafabavaahdon sekaan samalla seosta vatkaten. Lopuksi mittaa ja sekoita joukkoon ksantaani.

5. Levitä tai pursota marenkimassa jäähtyneen juustokakun päälle. Kevyen rusketuksen saat aikaan joko keittiöpolttimella tai paistamalla kakkua hetken uunissa grillivastuksen alla. Koristele jäähtynyt kakku haluamallasi tavalla.

Koti Ruoka ja juoma

Vegaaniset puolukkapusut.

Suukot olivat aikoinaan lempiherkkuni ja niitä ostettiin paitsi laivalta, myös laivalta palatessa, huoltoasemalla pysähtyessä.Kaupan pusut eivät vegaanisia ole joten pusuttelu on viime vuosina jäänyt.

Seuraan televisiosta ahkeraan Koko Suomi leipoo -leivontasarjaa, jossa kotileipurit tavoittelevat voittajatitteliä. Sarjan ensimmäisissä jaksoissa parikin kilpailijaa loihti itse pusuja ja mietin, onnistuisinkohan vegaaniset pusut.Ja tadaa, monen harjoittelukerranjälkeen lautaselle päätyi vihdoinkin kahdeksan suklaakuorrutteista puolukkapusua.

Loppujen lopuksi pusuja ei ole lainkaan hankala tehdä mutta alkuun raaka-aineiden mittasuhteiden kohdilleen saanti oli hieman haastavaa. Nyt voin kuitenkin vihdoin jakaa reseptin kanssanne.

Tarvitset:

8 Marie-keksiä

1 dl aquafabaa eli purkkikikherneiden säilytyslientä

0,5 dl sokeria

0,5 dl vettä

2 tl ksantaania

2 tl puolukkajauhetta (itse käytin blogin kautta Arctic Warriorsilta saamaani jauhetta)

300 g tummaa suklaata

  1. Vaahdota aquafaba kovaksi vaahdoksi.
  2. Mittaa kattilaan sokeri sekä vesi ja kiehauta niin, että sokeri liukenee veteen.
  3. Kaada kuuma sokerivesi aquafaba-vaahdon sekaan samalla vimmatusti vispaten.
  4. Mittaa joukkoon puolukkajauhe sekä ksantaani. Vispaa vielä hetki, jotta raaka-aineet varmasti sekoittuvat.
  5. Sulata suklaa mikrossa. Pilko suklaa paloiksi ja mikrota puoli minuuttia kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kokonaan.Anna suklaan jäähtyä hetken aikaa.
  6. Lusikoi ja tursota Marie-kekseille puolukkavaahto.
  7. Lopuksi kuorruta pusut suklaalla. Voit käännellä pusut suklaasulassa tai lusikoida sulan suklaan pusujen päälle, kumpi sinusta tuntuu helpommalta.
  8. Laita pusut muutamaksi tunniksi jääkaappiin jämäköitymään. Nautiskele.

Huom: Marie-keksien sisältämä hirvensarvisuola on täysin synteettinen raaka-aine, eikä sillä ole mitään tekemistä hirvien, sarvien tai hirvensarvien kanssa.

Koti Ruoka ja juoma