Vegaaniset puolukkapusut.
Suukot olivat aikoinaan lempiherkkuni ja niitä ostettiin paitsi laivalta, myös laivalta palatessa, huoltoasemalla pysähtyessä.Kaupan pusut eivät vegaanisia ole joten pusuttelu on viime vuosina jäänyt.
Seuraan televisiosta ahkeraan Koko Suomi leipoo -leivontasarjaa, jossa kotileipurit tavoittelevat voittajatitteliä. Sarjan ensimmäisissä jaksoissa parikin kilpailijaa loihti itse pusuja ja mietin, onnistuisinkohan vegaaniset pusut.Ja tadaa, monen harjoittelukerranjälkeen lautaselle päätyi vihdoinkin kahdeksan suklaakuorrutteista puolukkapusua.
Loppujen lopuksi pusuja ei ole lainkaan hankala tehdä mutta alkuun raaka-aineiden mittasuhteiden kohdilleen saanti oli hieman haastavaa. Nyt voin kuitenkin vihdoin jakaa reseptin kanssanne.
Tarvitset:
8 Marie-keksiä
1 dl aquafabaa eli purkkikikherneiden säilytyslientä
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 tl ksantaania
2 tl puolukkajauhetta (itse käytin blogin kautta Arctic Warriorsilta saamaani jauhetta)
300 g tummaa suklaata
- Vaahdota aquafaba kovaksi vaahdoksi.
- Mittaa kattilaan sokeri sekä vesi ja kiehauta niin, että sokeri liukenee veteen.
- Kaada kuuma sokerivesi aquafaba-vaahdon sekaan samalla vimmatusti vispaten.
- Mittaa joukkoon puolukkajauhe sekä ksantaani. Vispaa vielä hetki, jotta raaka-aineet varmasti sekoittuvat.
- Sulata suklaa mikrossa. Pilko suklaa paloiksi ja mikrota puoli minuuttia kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kokonaan.Anna suklaan jäähtyä hetken aikaa.
- Lusikoi ja tursota Marie-kekseille puolukkavaahto.
- Lopuksi kuorruta pusut suklaalla. Voit käännellä pusut suklaasulassa tai lusikoida sulan suklaan pusujen päälle, kumpi sinusta tuntuu helpommalta.
- Laita pusut muutamaksi tunniksi jääkaappiin jämäköitymään. Nautiskele.
Huom: Marie-keksien sisältämä hirvensarvisuola on täysin synteettinen raaka-aine, eikä sillä ole mitään tekemistä hirvien, sarvien tai hirvensarvien kanssa.