Piparkakkujäätelö.
Tein kesällä ensimmäistä kertaa itse jäätelöä ja reseptistä pidettiin kovin. Kuitenkin olen nyt jälkeenpäin huomannut, miten hankalaa kondensoidun kookosmaidon saaminen on. Siksi teinkin pienen muutoksen perusreseptiikkaan tätä reseptiä kehitellessä. Olen nimittäin korvannut kondensoidun kookosmaidon glukoosisiirapilla, jota löytää ihan tavallisista ruokakaupoista samalta hyllyltä muiden sokereiden kanssa.
Koska jäätelö on melkoisen rasvaista ja sokerista, saattaa se helposti olla hieman tunkkaisen makuista. Siksi lisäsin reseptiin myös appelsiinia ja sepä olikin varsin nappivalinta.
Tarvitset:
4 dl kasvipohjaista vispikermaa
1 dl glukoosisiirappia
1 tl piparkakkumaustetta
250 g piparkakkutaikinaa
yhden appelsiinin kuoren sekä mehun
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele vaahdon joukkoon glukoosisiirappi.
2. Pese appelsiini ja raasta sen kuori vaahdon joukkoon. Purista joukkoon appelsiinimehu, mittaa mukaan myös piparkakkumauste.
3. Murusta joukkoon piparkakkutaikina.
4. Kaada massa pakastuksen kestävään vuokaan. Anna pakastua noin tunti, jonka jälkeen käy sekoittamassa massaa kiteiden välttämiseksi. Sitten vaan jäädyttelemään. Jäätelö on valmis muutamassa tunnissa.