Ensimmäistä adventtia odotellessa

Kolme viikkoa töitä ja kolme vapaata. Kun töissä avautui mahdollisuus ottaa pari palkatonta lomaviikkoa joulun yhteyteen, en kauaa miettinyt ja päälle vielä viimeiset kesälomasta jääneet lomapäivät + ylityöt, niin tämä on pisin kesälomakauden ulkopuolella pitämäni loma sitten äitiysvapaiden. Muuten joululoma olisikin varsin tynkä, kun pyhät osuvat viikonloppuun. Kuopuksenkin pitäisi päästä jouluksi armeijasta lomalle ja toivottavasti esikoinenkin haluaa viettää ainakin jokusen päivän kotona. Kunhan nyt ei korona pääsisi sotkemaan suunnitelmia.

Istuttelin eilen viimeiset alennusmyyntitaimet ja samaan syssyyn koristelin terassin talviasuun ja tein adventtikynttelikön. Kyntteliköstä tuli juuri sellainen kuin haaveilin. Jäkäläinen halko on syksyllä kaadetusta koristeomenapuusta, johon mies porasi kruunukynttilöille paikat. Koristeeksi hopeanhohtoista katajaa omasta pihasta ja yrttimaasta salviaa. Salvian lehdet ovat niin kauniita, että olen suunnitellut istuttavani sitä myös kukkapenkkiin. Talvehtii hyvin ja on kasvanut puuvartiseksi, mies on lisäksi innostunut käyttämään sitä ruuanlaitossa. Lehdet muuttuvat kuivuessaan entistä hopeaisimmiksi, joten toivon niiden olevan kauniit vielä neljäntenäkin adventtina. Lisäksi muutama kanelitanko, tähtianis ja käpy. Paloturvallisuus tällä on surkea, joten on lähinnä koriste ja kynttilöitä voi polttaa vain koko ajan valvottuna. Itse vielä vähän sumuttelen vedellä ennen sytyttämistä.

Jouluaskarteluideoita on vaikka millä mitalla, tuskin maltan odottaa, että loma alkaa ja voin tehdä kaikkea kivaa, mihin arjessa ei aika riitä. 

koti diy
Kommentit (4)
  1. Meneeköhän tämä testi kommenttiin vastaukseksi?

  2. Kiitos paljon! Ihanaa joulun odotusta sinullekin! Minulla on vaikeuksia vastata kommentteihin. Puhelimella ei onnistunut, joten kokeilen uudelleen :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *