Kasvun ihmettä

20160509_marjapensaat - 2.jpg

Hävettää jo toistaa itseään, mutta miten voikin kasvit kasvaa yhdessä vuorokaudessa niin paljoin kuin ne nyt tekee?? Omenapuihin on oikeesti tulleet yhdessä yössä lehdet ja nuput, marjapensaat kukkivat, raparperipiirakkaan löytyis aineet ja päivän kukkija -postaukset vois kevyesti aloitella, mutta lykkään sen nyt huomiseen, kun on ihan pakko ihastella noita edellä mainittuja.

Sain vihdoin tänään korkattua pyöräilykauden, on ihan luksusta fillaroida töihin. Varsinkin, kun ei oo mitään kiirettä aamulla työmaalle, hommat voi pääsääntöisesti aloittaa silloin kun tykkää ja vastaavasti kotonakaan ei yleensä kukaan varsinaisesti odottele. Sen jälkeen, kun älysin lopettaa Sports Trackerin käytön, niin työmatkapyöräily muuttui vielä paljon leppoisammaksi, ei tarvi itsensäkään kanssa kilpailla. Työkaveri kysyi tänään, että koska lähdin kotoa, milloin olin töissä ja kauanko matka kesti enkä osannut vastata yhteenkään. Lähdin, kun sain puuron syötyä ja toisen pojista kiskottua sängystä. 14 kilometriä ja n. 40 minuuttia mennessä ja 50 tullessa on tilastoihin aiempina vuosina kirjattu.

20160509_marjapensaat - 1.jpg

Ihania ketunleipiä kukkii meillä ihan joka paikassa. Näin kaunista kieltäydyn pitämästä rikkaruohona.

20160509_marjapensaat - 2.jpg

Omenankukka

20160509_marjapensaat - 4.jpg

20160509_marjapensaat - 5.jpg

20160509_marjapensaat - 3.jpg

Marjapensaan kukkia, hallayöt ei enää toivottavia.

Kommentit (7)
 1. Kävin juuri Roihuvuoren japanilaisessa puistossa ja siellä sai myös ihastella ketunleipien kukintaa kirsikkapuiden kukinnan ohella. On tää kevät vaan niin ihanaa aikaa kun joka puolella vihertää ja kukkii!!!

  1. Oi vitsi, japanilainen puisto ja kirsikkapuut kuulostaa ihanalta. Pitäisköhän kesällä tehdä puutarhamatkoja kotimaassa. En ole oikeastaan käynyt koskaan muualla kuin Helsingin kasvitieteellisessä ja kerran jossakin alppiruusupuistossa.

   1. Todellakin – Suomessa olisi tosi paljon sellaisia puistoja, joita ei ole vielä ehtinyt näkemään.

 2. Eikös niitä nykyään pidetä myrkyllisinä 🙂 ?

  1. Luontoportti kertoo näin

   ”Käenkaalin lehtien happamanraikas maku johtuu oksaalihaposta, joka suojaa käenkaalia esimerkiksi hyönteisentoukilta ja etanoilta. Suurina määrinä oksaalihappo on myrkyllistä ihmisellekin, mutta pieni napostelu metsäretkellä ei vahingoita varmasti ketään.”

   http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/kaenkaali

   Kasvihan on niin pieni että niitä joutuis varmasti aika paljon syömään jotta sais oireita 🙂

   1. Tuota arvelinkin, koska olen itse asunut lapsena metsän vieressä ja kaikki niitä popsittiin ilman vatsanväänteitä. Mutta kun meidän lapset olivat pieniä, oli uutinen, että niitä ei enää suositella syötäväksi ja silloin kielsin lapsilta ja lopetin itsekin niiden syömisen. Näköjään ihan turhaan. Pitikin heti käydä katsomassa, että mitä nykyään sanotaan tervarouskun syömisestä. Nimikin on näköjään muutettu tylsäksi mustarouskuksi. Kun minä olin lapsi, tuota sientä kerättiin surutta ja sitten se yhtäkkiä todettiinkin myrkylliseksi. Nyt Wikipediassa lukee, että 2000-luvulla sen myrkyllisyyttä on lievennetty.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *