Korona-arkea ja kompostointia

Olen viime aikoina saanut mieheltä paljon kukkia, lähes joka viikko. Ilmeisesti yrittää piristää tätä korona-arkea, viime viikonloppuna näillä keltaisilla tulppaaneilla. Ihan mukavaa, sillä mitään muutakaan kuvattavaa ei ole, meidän pihassa kukkii edelleen se yksi ja ainoa lumikello ja aika ankeaa on muutenkin. Tänään oli kyllä hämmästyttävän lämmin päivä, joten ehkä kohta jo jossain vihertää. Olin  etäkurssilla, jolla pidettiin tunnin välein 10 minuutin tauko. Hyppäsin joka kerta ulos ja olin tyytyväinen, ettei tarvinnut lähteä Helsinkiin. Näitä kursseja ei ole aiemmin voinut etänä suorittaa, joten jotain hyvää tästäkin tilanteesta. Ja nyt kun tiedän, että kameraa ei käytetä, ei tarvitse huomenna edes meikata :).

Meidän kompostori täyttyi ja tyhjensin sieltä yhden kottarillisen lehtikomposteihin. En viitsinyt jäisiin kukkapenkkeihin lisätä multaa, se hidastaisi sulamista. Samalla täysinäiset kompostit  vähän painuivat ja kompostoituvat nopeammin. Meillä ei todellakaan kasata komposteja ohjeen mukaan kerroksittain, vaan sinne vain kärrätään kaikki puutarhajäte sitä mukaa, kun sitä tulee. Viime kesänä sain kyllä mukavasti niistä multaa, mutta onhan se vähän hankalaa, kun valmis tavara on aina siellä alimmaisena.

Nyt kyllä jo sormet syyhyävät omenapuita ja marjapensaita leikkaamaan, mutta miehen mielestä pitää odottaa viikonloppuun. Ennätän ehkä kerrankin suunnittelemaan, yleensä on aina innostuksissa lähtenyt vähän laukalle sekin homma ja tuloksena on paljon vesiversoja. Kauhulla katsoin yhtä naapuruston puuta, joka oli kynitty ihan totaalisesti ja josta tulee tulemaan mielenkiintoisen muotoinen. Eli ei kannata leikata liikaa, kesällä voi jatkaa tai jakaa hommaa useammalle vuodelle. Muuten menee ojasta allikkoon.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (2)
  1. Kompostointi onkin se aihe, joka itseänikin kiinnostaa. Tosin olen alkanut miettiä, että nykyään enää näin 2 aikuisen taloudessa tätä tulee aika vähän…….Eli vielä en ole kompostia hankkinut, vaikka tarvetta olisi Rantavaarassa. 🙂 kivaa alkavaa kesää sinne! Pipsa

    1. Kiitos samoin Pipsa, onpa sinulla upea paikka, etsin seuraamisnappulaa minäkin, mutta en vielä löytänyt 🙂. Kiva löytää toinen puutarhahöperö.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *