Kukkaloistoa

IMG_0398.JPG

Varmaan vähintäänkin joka toisessa postauksessa kerron, että tykkään kovasti vehreästä ja vihreästä enkä kaipaa niin paljon väriä pihaani. Mutta ei voi kieltää, ettenkö hakeutuisi toistuvasti kamerani kanssa niille sijoille, missä kulloinkin parhaiten kukkii. Tällä hetkellä takapihalla kukkii kukkivista kasveista suurimman alan pihasta vievä jalopähkämö. Äärettömän kiitollinen kasvi, kukkii pitkään paikassa kuin paikassa, ei vaadi tukea, leviää mukavasti, mutta myös helppo rajoittaa kasvua ja mukava maljakossakin. Kurjenpolvet ovat nyt myös parhaassa loistossaan, samoin purppurasydän ja Instagramin puolella kovasti pohdintaa aiheuttanut posliini- tai varjorikko, varma tunnistus taisi jäädä lopulta tekemättä. Kukintaansa aloittelevat myös harjaneilikat, joiden kukinnasta näyttäisi tänä vuonna tulevan mahtava ja samat sanat sopivat karpaattienkelloon ja kanadanvuokkoon. Joka aamu pihasta löytyy jotakin uutta ja yllättävää, Instagramissa hämmästeltiin myös viime vuoden valkoista pionia, jonka paikalla kukkii nyt ihana vaaleanpunainen pioni (ylin kuva), jossa on aavistus vaaleankeltaista. Löysin täältä kuvan viime vuoden kukinnasta, enkä kyllä yhtään ymmärrä, mitä on tapahtunut ja mielenkiinnolla odotan uusien nuppujen avautumista.

IMG_0370.JPG

IMG_0040.JPG

IMG_0083.JPG

IMG_0203.JPG

IMG_0205.JPG

IMG_0027.JPG

IMG_0295.JPG

IMG_0340.JPG

 

koti sisustus
Kommentit (4)
  1. Siiskö todellakin sama kasvi on vaihtanut väriä? Onpa mielenkiintoista. Tiedän että hortensia vaihtaa kukan väriä maan happamuuden mukaan, mutta onko pionikin sellainen ja mitä maaperässä olisi tapahtunut jos kasvi on samalla paikalla kuin viime vuonna. Jännää, jään odottelemaan lisätietoja. 🙂

    1. En minäkään kyllä oikein usko, mutta vanhan kuvan perusteella tuossa kohtaa oli viime vuonna valkoinen pioni ja niin muistan itsekin. Ei mitään käsitystä, mistä siihen tuollainen kaunotar on putkahtanut. Sillä on myös lehdissä vähän värivaihtelua, mutta nyt odottelen, tuleeko muista nupuista samanvärisiä kukkia ja jos ei, niin täytyy kysyä kaverilta, voisiko samassa paakussa olla tullut kahta eri juurakkoa. Täytyy muutenkin vähän käydä tonkimassa, josko en vain muista, että olen tuohon joskus istuttanut toisenkin pionin, joka ei ole vain ennen kukkinut. Olen sen verran hajamielinen, että kaikki on mahdollista 🙂 Siitä syystä tämän bloginkin aikoinaan perustin. Sitä ennen yritin kirjata kasveja paperiseen päiväkirjaan.

    2. Kyllä siinä on kaksi eri pionia samassa kohtaa. Toiseen varteen puhkesi valkoinen kukka (löytyy instagramista) ja varret lähtevät maasta n. 5 cm:n päästä toisistaan, mutta pinkissä on kirjavat lehdet ja valkoisessa ei. Luulin viime vuonna, että osassa kasvia on jokin tauti ja nypin ne kirjavat lehdet pois, heh! Kaverilla, jolta tuon valkoisen sain, ei kuitenkaan tuota pinkkiä ole, joten jäänee arvoitukseksi, mistä se on ilmestynyt. Saattaahan olla, että on vaikka kasvanut juurelle pikku hiljaa siemenestä ja nyt kukkii ekaa kertaa, kukkiakin on tulossa vasta kaksi. Ihania molemmat!

      1. Mahtavaa, sulla on kaksi eriväristä pionia. Älä enää nypi lehtiä. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *