Lamppuostoksilla

Löysin tv-huoneeseen aivan ihanan kattolampun. Mies kolautti edellisen lampun rikki remontin tuoksinnassa eikä se oikeastaan edes ollut kuin johto ja kaunis polttimo, joka ei valaissut mitään. Ehdin jo luopua toivosta, että löytäisin mitään kivaa ja sopivan hintaista. Kahdeksan tonnin PH Artichoken toki olisin kelpuuttanut, mutta lottovoittoa ei valitettavasti kuulunut tähän hätään.

Kun sitten Instagramissa joulun tienoilla törmäsin Quu Designin lamppuihin, tiesin heti, että tässä se on. Halvimmasta päästä ei ollut tämäkään ja ottaisin olkkariin vastaavan suuremman koska tahansa, jos olisi vähän edullisempi. Siksipä tyydyin tällaiseen kolmiosaiseen, joka sopiikin kooltaan ihan hyvin meidän melko pieneen telkkahuoneeseen. Photowallin tapetin myötä halusin tähän huoneeseen luontoteemaa, johon puinen lamppu sopii hyvin. Kauniit polttimot ja nuo koristelasipallot antavat kivaa keveyttä kontrastiksi massiivisille puupalloille. Suuri plussa oli tietysti, että on kotimainen ja palvelu oli ensiluokkaista.

Tässä huoneessa ei ole koskaan aiemmin ollut kunnolla valaisevaa lamppua ja nämä kolme ovat todella kirkkaita. Onneksi päädyin polttimoissa himmennettäviin, vaikkakin himmennin osoittautui aika kalliiksi ja vaati vielä sähkärinkin käynnin. On kyllä ihanaa, kun 17 vuoden jälkeen huoneessa on ensimmäistä kertaa verhot ja kunnollinen valaistus.

Mustan Elloksen seinälampun olisin halunnut hankkia kesällä pojan kämppään, mutta se ei hänelle kelvannut, joten nyt olin tyytyväinen, että sain hankittua sen itselleni. Vanhat lamput menivät poikien huoneisiin lukuvaloiksi.

Suuren kultaköynnöksen toin työpaikalta muuton jaloista. Olen sen itse pistokkaasta joskus muinoin kasvattanut. Tänään se oli vähän nuupahtaneen näköinen enkä ollut ihan varma, että olenko kastellut liikaa vai liian vähän. Aina sama ongelma tähän aikaan vuodesta, kun päivä alkaa pidentymään. Näyttää onneksi siltä, että alkoi kastelun myötä piristymään.

Tulppaanit tilasin mieheltä marketista, ihan en vielä saanut nupuista selville, minkä värisiä ovat, mutta eivät ainakaan keltaisia tai punaisia, joita pyysin välttämään. Joukkoon laitoin aiemmin maljakkoon ottamiani seppelvarvun ja koristeomenapuun oksia. Seppelvarvuissa on jo hiirenkorviakin. Myös jouluiset serbiankuusen oksat ovat kasvattaneet suloisen vaaleanvihreät tupsut oksien päihin. Sieltä se kevät tulla puksuttaa.

koti sisustus
Kommentit (2)
  1. Inkeri puutarhurintytär
    25.1.2021, 10:24

    Tyylikkäitä lamppuja! Hyvä idea asentaa himmennin, monet uudet lamput ovat liian voimakkaita tunnelmalliseen valaistuksen luomiseen.

    1. Kiitos, on kyllä ollut hyvä ratkaisu 🙂 .

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *