Terassi

Lueskelin vanhaa Viherpiha-lehteä, jossa lukija valitteli, että juttujen pihoista ei saa kokonaiskuvaa. Aloin sitten miettiä omia kuviani ja totesin, että nekin ovat yleensä kovin rajattuja ja keskittyvät juuri sillä hetkellä kauniisti kukkiviin kohtiin ja esimerkiksi meidän terassista ei taida olla yhtään juttua, koska olen odottanut hetkeä, jolloin se olisi täydellinen. Eli se olisi siisti ja puhdas ja tekstiilit ja kalusteet olisivat täydelliset ja kaikki kasvit kukkisivat upeasti. No sellaista päiväähän ei tule siis ikinä. Niinpä otin härkää sarvista ja kuvasin illalla terassin sellaisena kuin se on joka suunnasta. Itse kasvatetut kukat eivät vieläkään kuki kunnolla, isoissa pasuunakukissa ei ole edes nupun nuppua. Onneksi iso vaaleanpunainen vaahtera-aulio sentään kukkii. Kalusteet ovat alkaneet näyttää kovin raskailta ja laudoitus järkyttävältä. Mutta sellainen se meidän terassi nyt vain on ja tulee varmaan jonkin aikaa olemaankin. Toivottavasti muistan katsoa tämän jutun ensi keväänä ja olla silloinkin ostamatta ainuttakaan kesäkukkasta, nämä ovat kaikki monivuotisia tai itse kasvatettuja, kaverilta sain samettiruusut ja siskolta pöydällä olevan kellokukan. Ja yhtään enempää ei mahtuisi.

Keinulta ovelle päin

iltaterassi1.jpg

iltaterassi2.jpg

Ovelta keinulle päin

iltaterassi22.jpg

Vaahtera-aulio

iltaterassi3.jpg

Elämäni ensimmäise samettiruusut (kaverin kasvattamat)

iltaterassi4.jpg

Ovelta pihamaalle päin

iltaterassi5.jpg

Ovelta keinulle päin

terassi41.jpg

Runkoruusu

iltaterassi6.jpg

Talon päädystä terassille päin, terassi on jonkin verran pihaa korkeammalla

iltaterassi8.jpg

Villiviini

iltaterassi9.jpg

iltaterassi91.jpg

Nyt selvisi kuvakoko-ongelmat. Pojan kameralla tulee erimuotoisia kuvia kuin omallani, jolloin muuttaessani korkeuden samaksi, tulee leveydestä eri. Täytyypä säätää ne kohdilleen.

koti sisustus
Kommentit (2)
  1. Mutta teidän terassihan on vallan mainio! Kaikki tärkeä paikoillaan, ei muuta kuin ammattikuvaaja paikalle, niin se on täysin printtikelpoinen!

    Mielestäni kokonaiskuvaa varten pitää olla pohjapiirros tai ilmakuva, ei siitä muutoin saa mitään selvää. Tosin jokainen kuva antaa vähän lisää kohteesta: nämä kuvat antoivat ymmärtää, että teidän pihalla liljansipuleita ei todellakaan mennä kaivelemaan puutarhalapiolla ylös, niin uhkeita nuo pihan istutukset ovat. Milloin niistä pääsee tulemaan sellaisia?

    Ja sitä paitsi: kuka haluaa katsella arkea, kun voi paeta sitä kermakakkukuviin? Miksi kuvaisin kodinhoitohuonetta, jos vieressä on esteettisesti viehättävä kirjahylly?

    1. Kiitos 🙂 Meillä kasvit kasvoivat muutamassa vuodessa niin isoiksi, että jouduin jatkuvasti laajentamaan istutusalueita, että sain kasvit mahtumaan, kunnes lopulta melkein koko piha oli istutettua ja tänäkin kesänä olen jaellut jo pelkkiä pensaita (angervoja, syreenejä, seppelvarpua, tuoksuvattua) tutuille ja tuntemattomille kymmeniä taimia, perennoista puhumattakaan. Meidän piha on aika kostea ja varjoisa ja ilmeisesti maa on ravinteikasta, koska en juuri ole edes lannoittanut eikä meillä vaihdettu maata edes pihaa perustettaessa. Eikä meillä tarvitse paljon kastellakaan, vaikka ilmaista vettä kaivossa riittäisi. Vihreätä kasvua tosiaankin riittää, kukinta ei sitten ole niin komeaa ole kuin aurinkoisemmilla pihoilla. Teillä ei ehkä ole ihan näin rehevää (vielä), mutta kukat kukkivat hienommin. Aurinkoiselle pihalle suosittelen kyllä pieniä lehtipuita kukkapenkkeihin kevyttä varjoa antamaan, uskon, että molemmat hyötyvät. Niin ja nythän meidän piha on siis jo 10 vuotta vanha ja meneillään on puiden ja pensaiden vähentäminen ja pihan laitimmaisten kolkkien kuntoonlaittaminen ja meillähän siis oli tontti täynnä puita, kun sen ostimme ja pyrimme säilyttämään niistä mahdollisimman monta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *