Viherpeukalon kevätpuuhia

20160409_amarylliksen_siemenkota - 1.jpg

Varastossa oleva amaryllis on nyt saanut siemenensä kypsiksi ja onnistuin pelastamaan siemenkodat juuri ajoissa. Muutamassa päivässä siemenet olisivat varisseet varaston lattialle vähän nihkeisiin kasvuolosuhteisiin. Siemenet pitää kuulemma kylvää tuoreeltaan, joten laitoin niistä osan heti keksilaatikkoon itämään. Jos kaikki menee hyvin, niin voisivat kukkia jo 5-7 vuoden kuluttua 🙂

20160409_amarylliksen_siemenet_tomaatin_koulinta - 1.jpg

Sain vihdoin koulittua tomaatitkin (kuvassa muuttomatkalla). Eivät ne tosin olisi suurempaa purkkia tarvinneet ja uusi purkkikin on aivan liian suuri, mutta nyt saan ne ikkunalaudalle optimioloihin, kun aiemmin kasvoivat petunialaatikossa. Multa loppui taas kesken, joten pelargonian ja pasuunakukan pistokkaat eivät päässeet vieläkään multaan, onneksi suuri pasuunani onkin herännyt henkiin.

20160409_amarylliksen_siemenet_tomaatin_koulinta - 2.jpg

Lumet sulivat viikossa takapihalta kokonaan ja kymmenen asteen päivälämpötilat ovat innostaneet suurimman osan perennoista jo kasvuun. Ensimmäinen peipponenkin tepasteli pihassa tänään ja ennusteli todella aikaista kesää. Pitäisi varmaan vanhaan ’kuu kiurusta kesään’-loruun tehdä ilmastonlämpenemispäivitys. Viikolla pihassa patsasteli myös fasaanikoiras, emäntää ei ole vielä näkynyt. Ikivihreistä perennoista pikkutalvio on kärsinyt lumettomista pakkasjaksoista pahasti ja varmaan puolet kasveista on kuolleet. Meillä sitä on ollutkin vähän liikaa, joten ei haittaa. Kuvissa pikkusydän, viime kesänä saamani valkoinen pioni ja pallotuija. Havukasvit ovat kyllä tähän(kin) aikaan vuodesta kovassa kurssissa. Ilman niitä piha näyttäisi aika autiolta.

20160409_amarylliksen_siemenet_tomaatin_koulinta - 3.jpg

20160409_amarylliksen_siemenet_tomaatin_koulinta - 4.jpg

20160409_amarylliksen_siemenet_tomaatin_koulinta - 6.jpg

 

Kommentit (2)
  1. Sulla on ihana blogi! Kiva seurata kevättä & kesää ja vähän oppia samalla.

    1. Kiitos, kiva saada palautetta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *