Viimeiset istutukset

Koskaan ei ole marraskuu hurahtanut näin nopeasti. Johtuu varmaan siitä, että kuukausi ei ole pimeydestä huolimatta tuntunut marraskuulta, kun on ollut niin lämmintä. Meillä sytytetään jouluvalot yleensä joulukuun ensimmäisenä tai ekana adventtina, mutta nyt mietin, pitäisikö sitä lykätä itsenäisyyspäivään. Tuolloin saadaan toivottavasti koko perhe koolle. Pojan muutto tuntuu arkena eniten ruokaostoksissa, mutta viikonloppuisin ja varsinkin juhlapäivinä vieläkin oudolta. Meillä on edelleen isänpäivän perinteinen racletteateriakin syömättä. Ajattelin yhdistää sen itsenäisyyspäivän pikkujouluihin.

Vaihtoehto on sytyttää valot huomenna, korkata glögikausi ja leipoa koesatsi lumihiutaleen mallisia vuohenjuustoviikunahillotorttuja. Huonomuistiselle on kyllä kiva, kun voi kerrata täältä oman elämänsä tapahtumia, olin nuo tortut jo unohtanut ja meillä sattuu jääkaapissa olemaan sekä avattu viikunahillopurkki, että vuohenjuustoa. Lisäilin juhlat-tägiä myös joulujuttuihin, joten ne on nyt helpompi löytää. Taidan itse ottaa vinkkejä tästä 7 vuotta vanhasta joulumenyystä, ainakin rosolli, mätimunat ja salaatti näyttävät paremmilta, kuin viime vuosien versiot.

Lähitaimistolla oli taas viimeisten havujen poistomyynti, jossa aleprosentit kasvoivat päivittäin. Itse kävin ostoksilla perjantaina ja lauantaina ja mukaan tarttui yhteensä 14 pikkuista katajaa, lajikkeina tarhakataja Mint Julep, sinikatajat Blue Swede ja Meyeri sekä kääpiökataja Repanda. Aleprosentit olivat 80 ja 90 ja kaupanpäälle sai vielä pussillisen kesäkahvilan luomukahvia. Ei paha. Perjantain taimet istutin maahan ja kun se ei ollut yhtään jäässä, niin hain sitten vielä tänään uudemman satsin. Osan laitoin kyllä terassille, kun eihän tuolla hinnalla normaalisti saa yhtään mitään. Suojasin purkit, josko selviäisivät talvesta ja maahan istutetut pitää varmaan kevätauringolta suojata ja muistaa kovasti kastella. Aiemmat marraskuun aleistutukset ovat selvinneet sataprosenttisesti, vaikka maakin on ollut joskus niin jäässä, että juuri ja juuri on kuopan saanut. Löysin vielä varastosta yhden lumikellosipulipussinkin ja tökkäsin nekin katajien kaveriksi. 6 taimea odottaa vielä istutusta, kohta varmaan pitäisi keksiä niille paikka :). 

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (2)
  1. anunpuutarha
    28.11.2020, 17:39

    Melko hyvät aleprosentit;)

    1. Eikö, odotan aina kovasti tätä alea, mutta nyt se oli niin myöhään, että luulin, ettei sitä tulekaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *