Brunssia!

roederer.jpg

quiche.jpg

mauccarone.jpg

bloody mary.jpg

Viime vuonna opin kaksi tärkeää asiaa: darrapyhät on parasta viettää hyvässä seurassa seitinohuessa ja että brunssiksi riittää pari hyvää juttua puuro- hedelmä- croissantti- kakku ja pekonimättöjen sijaan.

Meillä oli taannoisella uuden vuoden päivän brunssilla ruoaksi piparjuuri-suolaliharullia, lohileipiä, quichea, perunasalaattia (luoja siunatkoon jalopenosinapin keksijää), salaattia ja macaronseja. Macaronseja lukuunottamatta ruoka syntyi supervaivattomasti melkein täysin edellisenä iltana.

Alkudrinkkeinä meillä oli jokaiselle itseäänkunnioittavalle brunssille kuuluva Bloody Mary. Paras bloody mary syntyy mielestäni Mr. and Mrs. T –mikseristä, jota tulee hamstrattua aina kohdalle sattuessa. Skumppana toimi ystävän tuoma Louis Roederer Brut Premier 47,90 €,joka oli kyllä täydellinen aamuskumppa. Pehmeä, superhienostunut ja mineraalinen tapaus, jonka seuraan olisi pitänyt ehkä sittenkin kattaa vähän fiinimpää brunssiruokaa.

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
  1. Kuulostaa niin hyvältä että olisiko reseptejä mahdollista saada jakoon? 🙂

    1. Apua, tää paljastaa miten paljon me syödään vakuumista ja käydään lidlissä, mutta here we go:

      Piiras
      Piiraspohja
      Purjoa
      Salottisipuli
      Pekonia about 150g
      Palvikinkkua saman 150g
      Emmentalia tai gruyereä c. 100g
      3 munaa
      2 dl kermaa
      1 purkki creme fraichea
      pippuria

      Painele piiraspohja vuokaan, peitä foliolla ja jos olet innokas, täytä tyhjä piiraspohja herneillä tai riisillä, jossa piiraan reunat eivät pääse valahtamaan. Paista piiraspohjapakkauksen suosittelemassa lämpötilassa noin 10min. Kun pohja paistuu, pilko pekonit, purjo, sipuli ja palvikinkku hienoksi ja heivaa em. järjestyksessä pannulle. Anna silpun kuullottua hieman ja kumoa piiraspohjan päälle. Sirottele päälle juustoa ja kaada piiraaseen jäljelläolevista aineista tehty munamaito. Paista inusen alemmassa lämpötilassa 30-40min ja laita peitä paiston loppupuolella tarvittaessa foliolla/leivinpaperilla, jottei piiraan pinta pala.

       

      Rullat
      2 rieskaa
      3-4 rkl majoneesia
      Tuoretta piparjuurta (maun mukaan)
      Rucolaa
      1 paketti suolalihaa

       

      Raasta runsaasti piparjuurta ja sekoita majoneesiin. Levitä piparjuurimajoneesi rieskalle, ripottele päälle rucolaa, levitä suolalihan siivut ja rullaa. Kelmuta rullat tiiviisti ja anna vetäytyä jääkaapissa n. 30min

       

      Perunasalaatti
      Keitettyjä siiklejä
      Purjoa
      Kapriksia
      Lempparisinappia maun mukaan (jos siinä ei ole jalopenoja niin niitä myös)
      Sherryviinietikkaa
      Oliiviöljyä
      Suolaa + Pippuria

      Sekoita nesteistä ja suolasta ja pippurista vinigrette. Pilko siiklit, mukavasti purjoa ja kourallinen isoja kapriksia ja sekoita vinigretteen.

      Lohileipiin tuli vain savulohisiivuja ja lidlin deluxe sinappikastiketta miniruispalojen päälle 🙂 Sori, että vastaus kesti ja määrät ovat epätarkkoja, mutta en oikein osaa ikinä ajatella omaa kokkaamista ruokalusikoissa tai tarkoissa grammoissa! Macaronien resepti on bouchon bakery -kirjasta, ja jos oikeasti haluat tehdä himassa macaronseja, kannattaa varmaanostaa kirja ja tutustua kreisiin neljäsivuiseen ohjeeseen…  🙂

      1. Nam, kiitos! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *