Menovinkki loppuviikkoon: Viini, ruoka & hyvä elämä

Screenshot 2014-10-20 09.08.41.png

Jee, viinimessut on täällä taas! Jaoin viimevuonna 5+1 vinkkiä ja tässä ne tulevat taas:

1. Teeppari on asu

Edelleen. Älä ota pukeutumisesta paineita, messuilla ei ole pukukoodia.

2. Mene aikaisin

Tänäkin vuonna. Arkipäivät ja aamut ovat parhaita aikoja mennä. Tällöin myös näytteilleasettajilla on enemmän aikaa paneutua just suhun.

3. Vältä hajusteita ja tulista ruokaa ennen messuja

Et haista itsekään mitään, jos tuoksut vahvasti parfyymiltä. Jos nyt laitat aamulla suihkauksen hajuvettä ja menet iltapäivästä messuilemaan, niin se on ihan ok, mutta juuri ennen messuilua ei kannata harrastaa ranskalaista suihkua. Tulinen ruoka taas lamauttaa makuaistin, joten jätä intialainen buffa väliin messupäivänä.

4. Maista kevyet viinit ensin ja tuhdimmat viinit myöhemmin

”Oikeaoppinen” tastingjärjestys menee näin: kevyestä aromikkaaseen ja kuivasta makeaan. Aloita samppiksista, siirry kuohareihin, sitten valkkareihin, punaviineihin, vaaleisiin jälkiruokaviineihin ja päätä portviineihin. Mikä Viini!:ssä tein pahemman luokan virheen ja vedin Niepoortin portviinitastingin alkuun. Siitä olikin sitten vähän haasteellista lähteä maistamaan samppiksia.

5. Ota muistiinpanoja (eli kuvaa)

Jos tykkäsit jostain viinistä, ota pullosta kuva tai laita viinin nimi muistiin. Mikään ei harmita niinkuin hyvä löytö, jota ei tosipaikan tullen muista.

+1 Bonnairen Blanc de Blancs ja muut tilausvalikoimavinkut

Alkon tilausvalikoima on oikeasti ihan kätsy juttu ja siihen voi tutustua, vaikkei vinkkubudu olisikaan rajaton. Tilausvalikoimasta saa siis ihan 10-20e viinejäkin ja tilata voi vain yhden pullon tai vaikka laatikossa koko perheen joululahjat kerralla. Messuilla on paljon tilausvalikoimatuotteita, joten rohkeasti vain maistelemaan. 

 

Kuva: Viini, ruoka & hyvä elämä

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
  1. Kyl harmittaa kun nämä jää väliin työvuorojen takia, no toivottavasti ens vuonna sitte : )

  2. Hyvät vinkit, varsinkin 1 ja +1. Tossa Bonnairen BdB:ssa taitaa olla tämän maan shamppanjatarjokkaista paras hinta-laatusuhde. Sit tietty toi eka vinkki on myös oikein hyvä ja toivottavasti monella käytössä.

    PS. On vähän lörtsyn oloiset tastingit tän syksyn messuilla.

    1. Tykkään myös, harmi vaan viinin maineelle, että Bonnairen bdb sai Hesarin samppismaistelussa ihan surkean arvioinnin :/ Penfolds olis ehkä kiinnostanut kun siellä olis Grangea tarjolla…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *