Beaujolais Noveau on täällä taas!

dbe7d243a34cab5937bba4168a4aed9c88.png

Huomenna, eli Marraskuun kolmantena torstaina julkaistava Beaujolais Noveau on saapunut alkuviikosta Alkoihin ja tällä kertaa hapokkaasta ja vähätanniinisesta Gamay -rypäleestä tehtyä vinkkua saa kahta eri lajia.   

Beaujolais sijaitsee Itä-Ranskassa sijaitsevan Burgundin pääviinintuotantoalueen eteläosassa, ja AOC Beaujolais -alueella tuoettu viini on tuotettu laajemmalla alueella ja AOC Beaujolais-Villages pienemmällä alueella, ja molempien apellaatioiden viiniä on myynnissä, samaan 9,98 € hintaan.

Beaujolais Noveau valmistetaan hiilihappokäyttämällä rypäleitä, jolloin rypäleitä ei murskata mekaanisesti, vaan ne alkavat käymään ja räjähtävät.Tämän vuoksi ne ovatkin tanniinittomia, kevyitä ja Bojolle runkoa tuo pieni hapokkuus. Tyypillisiä aromeja viinille ovat marjat ja banaanikarkit, joten hirveän vakavastiotettavasti viinistä ei ole kyse ja pullote kannattaakin juoda kuukauden kuluessa ostopäivästä.

Huhut kuitenkin kertovat, että täällä Tampereella on Barmaciassa tarjolla astetta parempaa bojoa, mielenkiintoisiin ja laadukkaisiin viineihin keskittyvän AOC51:n tuomaa viiniä sekä safkaa kolmesta ysiin. Niin suuri Beaujolais Noveaun fani en ole, että haluaisin sitä yksin pullollista juoda, joten itse suuntaan Barmaciaan lasilliselle.

Koti Ruoka ja juoma

WKND

matarromera.jpg

Yleensä en fiilaa Kuulumisia- tai Instadaily -postauksia, joissa ei ole päätä eikä häntää eikä hyviä kuviakaan, mutta tää viikonloppu oli niin hauska, etten jaksanut kaivaa järkkäriä tai näpyttää muistiinpanoja puhelimeen. Plus tänään on maanantai, joten annetaan mennä, mun viikonloppuna hyviä juttuja oli:

Granaattiomenat!
Granaattiomenat on just nyt parhaimmillaan ja Lidlistä saa ihan parhaita halvalla. Hyvä ja helppo drinkki tulee muussaamalla siemeniä muddlerilla, laittamalla noin 4cl mehua, muutaman siemene, 4 cl giniä ja sopivasti tonic-vettä jäillä täytettyyn lasiin.

Matarromera Prestigio 2005
Bloggaamisen myötä oma viininjuominen on hieman muuttunut. Kun haluan kirjoittaa jostain viinistä, yritän löytää sanat sen aromimaailman kuvaamiseen. Kun juon huvikseni, mietin vain, nautinko viinistä vai en. Riberassa tykätään uudesta tammesta ja kreisistä hedelmäisyydestä, mutta Matarromera oli ihanaa. Tummaa, kehittynyttä, tyylikkäällä tavalla tammista ja vivahteikasta. Sain lahjaksi ja hmm, voisin hyvin antaa lahjaksi myös jollekin toiselle, sillä vuosia on kertynyt viinillä ihan kiitettävästi mittariin ja se kypsynee vielä muutaman vuoden ihan kivasti.

Barmacia
Tällä hetkellä mun mielestä Tampereen paras baari, koska niiden Caipirinha on ihan loistavaa. Mojitot, daquirit ja margaritat on kanssa tosi hyviä, mutta Barmacian peruscaipirinha on ekstensiivisten testien jälkeen osoittautunut parhaaksi.

Kuranttisooda
Miksi mulle kerrottin tästä vasta nyt? Satakertaisesti peruskossuvissyä parempaa, pyytää vaan Absolut Blackcurrantia ja soodaa, niin saa käteensä laiheliinidrinkkien kuningattaren.

Ihan jees kategoriassa:

Ravintola Masu
Käytiin vihdoin Masussa. Drinkkibaari oli kivan näköinen ja haluaisin käydä siellä uudestaan, sillä toinen meidän drinkeistä, joku kirsikkajuttu oli aivan upea. Toinen, rooibos, raparperi, gini –juttu maistui sit lähinnä löysältä mandariinimehulta. Ärsytti, kun kukaan ei kysynyt, miten drinkit maistui. Olisin ehkä valittanut asiasta paikan päällä, enkä marisisi siitä netissä. Voisin mennä tosin uudestaankin, sillä drinkkien hinnat olivat siinä kympin pintaan ja ruoka oli hyvää, vaikkakin alkuruoat hieman hintavia kokoonsa nähden.

Ja huonoa:

Skumppa uruguaista
Vinexukselta tilattu Hasparren 2008 oli tosi proseccomaista. Makumaailmassa päärynää ja sensellaista ja mun nenään ainoa merkki samppanjametodista oli pikkiriikkiset kuplat. Hapotkin olivat jotenkin huonot. Kahdellakympillä ei tosiaankaan jatkoon. 

Ravintoloiden omatuontiviinit
Hienoa, että tilaatte itse jonkun pikkutuottajan jämäeriä. Mutta jos viini on pahaa niin sitä ei pelasta edes tuntematon tuottaja tunnetulta alueelta tai sympaattinen tarina. Toisaalta, nyt kun mietin, olisin myös voinut kysyä tarjoilijalta, miksi viini on huonoa, enkä marista asiasta jälkikäteen netissä.

 

Et sellasta! Miten meni viikonloput? Uusia  löytöjä viinien/viinojen/oluiden/siiderien/vapaavalintaisten juomien/ravintoloiden/baarien saralla?

Koti Ruoka ja juoma