Cousiño-Macul Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon 2011

Cousiño-Maculin Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon 2011, 12,48€ tulee keskellä Chileä sijaitsevasta Maipo –laaksosta, aivan pääkaupunki Santiagon vierestä, jolla tuotetaan paljon Cabernet Sauvignon, Merlot ja Carmenere -rypälettä. Viinintuotantoalue on aika lämmin, joten arvatenkin viinissä on paljon alkoholia ja hillomaisuutta. Tunnetun Cono Surin kotihuudit sijaitsevat sitten etelämmässä, viileämmässä Bio Bio -laaksossa, joka on ihanteellisempi kasvupaikka valkoisillle rypäleille ja Pinot Noirille.

Chile on ollut mulle vaikea viinimaa – en ole oikein saanut viineistä ”kiinni” vaikka kaikki muut tuntuvat tykkäävän Chileläisistä. Cabernet Sauvignon ei myöskään ole ollut mun go to –rypäle mustaherukkaisuuden vuoksi, joten tämän viinin kanssa olin todella omalla epämukavuusalueellani, mutta yllätyinkin positiivisesti.

Viini on oikein tuhtia ja selkeästi mustaherukkaista, savuista ja mausteista, sillä sitä on tammitettu 12 kk. Tanniinejakin riittää, mutta ne eivät kiristä epämiellyttävästi paksuhkon suutuntuman ansiosta.

Me syötiin vinkun kanssa arjenpelastusruokaa, eli raakamakkaraa ja kaapintyhjennyssalaattia, mutta viini olisi toiminut vielä paremmin pihvin tai riistaruoan kanssa. Tuhtiudestaan huolimatta oikein helposti lähestyttävä viini niille, jotka etsivät ruokaviiniä hilloisella twistillä.

cousino_macoul.jpg

Pullo saatu maahantuojalta.

koti ruoka-ja-juoma

Vierailulla maailman parhaassa baarissa

Viikonloppu hujahti ultratehokkaalla minilomalla Lontoossa: harissassa kiepsautettua viiriäistä Beaglessa, rommilla maustettua granattiomenalassia ja maailman parasta intialaista Dishoomissa, Book of Mormon, hyviä ja helppoja vinkkuja ja miseliiniruokaa vanhaan kappeliin tehdyssä raflassa, pakollinen crispy duck ja muutama hyvä cheddar & pickles -leipä Pret A Mangerista.

Välissä käytiin myös maailman parhaassa baarissa

artesian.jpg

The Langham Hotelin baari Artesian on valittu jo kolmena vuonna putkeen maailman parhaaksi baariksi. Ilman pöytävarausta meidät ohjattiin ensin baaritiskille ja kätösiin lyötiin pikkuiset lasit slushie machinesta valutettua Langham Coladaa tervetuliaismaljoiksi. Drinkkilistalta löytyi noin 20 erilaista juomaa, mutta monet asiakkaat näytivät vetävän myös vinkkua, bisseä tai napostelevan slidereita. Itse cocktailit olivat todella mielikuvituksellisia – palamaan sytytetty savu-jasmiini-becherovka -drinkki, joka nautittiin nokkamukista, yhden cocktailin mukana tuli iso muovisäkillinen tuoksua ja toisessa makua ja väriä muunteli juodessa pakastekuivatuista vadelmista tehty ”puuteri”. Kultaisista metalliananaksista sai sippailla ginipohjaista drinkkiä, jolle antoi makua ananaksen hatun alle sytytetty ”nuotio” erilaisia mausteita.

magician.jpg

worlds_best_bar.jpg

Hinnat olivat toki aika tyyriit – alkoholipitoinen cocktail maksoi 17 puntaa ja alkoholiton 9 puntaa. Toisaalta, lähes saman hintaista oli myös Hikivantaan köppöisessä viinibaarissa vajaa 12 cl lasi  Mummia, joten siihen peilaten vierailua Artesianissa voisi kuvailla rahanarvoiseksi elämykseksi. Palvelu baarissa oli nimittäin todella ystävällistä ja välitöntä, napostelupähkinät pelkkää priimaa ja musa hyvää. Ja cocktailit, jotain niin mielikuvituksellista, älytöntä, outoa ja hyvää.

ananas.jpg

Kuvat: Artesian

 

koti ruoka-ja-juoma matkat