Bloggaajat valtaavat Berthan

11647178_10153466427005439_485542024_n.jpg

Jännät tehtävät uudehkossa työharjoittelupaikassa ja intensiivinen kämppäjahti pääkapunkiseudulla ovat vetäneet tästä muijasta juicet finaaliinniin, että läppärin kansi on tuntunut iltaisin satakiloiselta. Mut nyt on kiva juttu tulossa, nimittäin mun, Emmin, Janican, Annukan ja Annan pop-up ravintola Berthassa!

Ravinteli Bertha huhuili aiemmin pitävänsä heinäkuussa yhden viikon ajan ravintolaa auki niin, että kuka tahansa saa tulla toteuttamaan ravintolan kanssa yhdessä jonkun tempauksen tai pop-up ravintolan Berthassa. Tampereen nopeimpana somettajana Emmi tietty bongasi tilaisuuden tulleen ja sopi Berthan tyyppien kanssa, että kourallinen bloggaajia olisi tulossa kokeilemaan siipiään ravintoloitsijoina.

Ruokabloggaajat ovat saaneet vastata ruokapuolen suunnittelusta ja minä ja Mansen Muijat hääritään salin puolella. Tiedossa ei ole ihan perinteistä Berthaa, vaan 63 euron menulla on vähän rennompaa ja rempseämpää ruokaa kauden parhaista aineksista sekä huippuhyvää juomaa. Pöydän varaus onnistuu Berthan sivuilta ja pöytiä näyttäisi olevan vielä ihan kivasti jäljellä. Mukana on tietenkin myös Berthan huipuista huipuin henksu, jotta paketti pysyy kasassa.

Tervetuloa syömään ja juomaan tiistaina 7.7 Ravinteli Berthaan!

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen

Ihania uutuusvalkkareita

Olin viime perjataina vetämässä Alkon uutuuksia taas pitkästä aikaa. Omaan mieleen jäivät nämä viinit:

 

 

515907.jpg

Superhalpa Chenin: Douglas Green Chenin Blanc, 6,93 

Jos mun olisi pakko ostaa alle7 € viiniä, ostaisin tätä. Kiva sitrusten, päärynöiden ja mausteiden sävyttämä aromimaailma, jossa ei viinin kuivuudesta huolimatta ollut oikein mitään epämiellyttäviä piirteitä. Vaikkei viini nyt sinällään ollut mitään MEGAHUIKEAA OH LORD niinkun seitsemällä eurolla on vähän vaikea ollakin, mutta siis perus hyvää ja hintalaatusuhteeltaan todella hyvää.

 

 

534127.jpg

Grillatun kanan paras kaveri: Adega de Pegões Colheita Seleccionada, 9,49 

Neljän rypäleen sekoite Lissabonin huudeilta Portugalista. Runsaan trooppinen päärynä-ananas-mango-lime –akselille menevä hedelmä, kiva mausteinen tammi, 5 g/l sokeria ja hillitty 13 % alkoholia. Ei mikään hienosteluviini, muttei aina pidä ollakaan. Hintalaatu –suhde mielestäni erittäin kohdillaan.

 

 

505057.jpg

Munkkiviiniä Unkarista: Pannonhalmi Tricollis, 10,69 

Tykkäsin hienostuneen hedelmäisestä, hiukkasen mineraalisesta  ja tasapainoisesta vinkusta muutenkin, mutta tarina kertoo, että tämä persikka-päärynä-sitruuna-tsetti tulee Unkarista Pannonhalman luostarista, jossa ihan oikeat munkit viljelevät rypäleitä kolmella kalkkisella kukkulalla. Kauniista pullosta ja oikeasti kympin hinnasta plussaa.

 

 

542617.jpg

Suolainen muikkuviini: Veralda Istarska Malvazija Prestige, 14,72 

Malvasia –rypäleestä saa joko äärimmäisen tylsiä vinkkuja, muta myös äärimmäisen ihania viinejä, joissa erityisesti sytyn sitruunamehun ja suolaiselta maistuvan mineraalisuuden yhdistelmälle. Hyvä juttu vielä, jos taustalla maistuu pieni karvasmanteli tai yrtit, niin kuin tässä juicessa. Tätä sippaillessa voi kuvitella itsensä seilaamaan Adrianmerelle ja syömään jotain ihanaa fritattua fisua auringon paahtaessa naamaan. Oon kuitenkin vähän siinä rajoilla, onko 15 e vähän turhan stiippi hinta käyttötarkoitukseltaan kuitenkin aika simppeliltä vinholta.

 

 

Onko kellään muulla jo kesän luottoviinit tiedossa?

Koti Ruoka ja juoma