Villa Rajna Pinot Nero

pinotnero.jpg

Syy, miksi olen vältellyt Villa Rajnan Pinot Neron 14,90€ esittelyä jo pidemmän aikaa on oikeastaan se, etten ole oikein keksinyt viinistä mitään ihmeelisempää sanottavaa. Amatöörin on vaikeaa kirjoittaa jostain, mikä ei säväytä vahvasti suuntaan tai toiseen, mutta mielestäni olisi epärehellistä kirjoittaa vain niistä hyvistä viineistä.

Vini on tuotettu Pohjois-Italian Lombardiassa ja toisin kuin Alkon myyjä väitti, valmistettu Pinot Noir -rypäleistä. Vaikka sokkona tunnistan lähinnä Malbecin (maistuu siltä, että juoksisi likaista betoniseinää päin), olen siis hieman jäävi arvioja, viinin alkuperän ja rypäleen tunnistaminen oli lähinnä mahdotonta marjaisen, makean ja notkean maun takaa.

Persoonattomalla esityksellä oli kuitenkin dokabiliteetti kunnossa. Viini oli oikein tasapainoinen ja helposti juotava. 15 euron hinta on kuitenkin vähän siinä ja siinä. En ostaisi uudelleen.

product._villa_rajna.jpg

 

Tuotekuva: Alko

Koti Ruoka ja juoma

5+1 vinkkiä viinimessuille

MAUROMAUCCARELLAMAUSKIMAUGELI.jpg

 

Jeejee, Viini-lehden järkkäämät Viini, ruoka ja hyvä elämä – messut starttaavat torstaina. Olen vieraillut näillä ja joka toinen kevät järkättävillä vinettomessuilla pariin otteeseen. En siis ole asiantuntija, mutta näillä vinkeillä pääsee toivottavasti edes jonkinlaiseen alkuun messuilla, mikäli vierailet ekaa kertaa!

1. Teeppari on asu.

Älä stressaa pukeutumisesta. Jostain syystä viinijengi on mieltynyt oh god, kauluspaidan ja istuvan liivin yhdistelmään. Ulkomaisen näytteilleasettajat ja töistä livahtaneet keski-ikäiset ovat usein pukeutuneet siististi, mutta paikalla on näkynyt myös saimaannorppa –collegepaidoissa hiihtäviä toimittajia. Anything goes!

2. Mene messuille aikaisin

Paras vierailuaika on ehdottomasti arkipäivänä päiväasikaan. Silloin messualueella on vähemmän jengiä, viinejä on vielä jäljellä ja messuhenkilökunnan kanssa ehtii vaihtamaan pari sanaa vinetoista.

3. Neuvottele

Koska ihana ja äärimmäisen kätevä Suomen alkoholilainsäädäntö, messuilla maksat siitä, että sinulle markkinoidaan tuotteita. Parin euron hintainen maistelulipuke (joissain tapauksissa kaksi tai kolme) oikeuttaa muutaman sentin kaatoon viiniä. Vaikka minua palvelleet näytteilleasettajat ovat aina noudattaneet lakia pilkuntarkasti, olen nähnyt, että jotkut ovat onnistuneet keplottelemaan itselleen useampia pieniä kaatoja lipukkeillaan(!!!!??) Kerran jopa kuulin, kuinka joku mies puhui jotain ulkomaankieltä näytteilleasettajille ja sai pari kaatoa lasiinsa veloituksetta.

4. Keskity

Messuista saa mielestäni enemmän irti, kun keskityt tiettyyn rypäleeseen, alueeseen tai viinityyppiin sen sijaan, että juo entuudestaan tuttuja viinejä vähän sieltä sun täältä. Oma fokus on usein ollut kuohuviineissä ja tällä kertaa ajattelin keskittyä hmm, kuohariin. Tai sitten pinot noireihin, jos oikein villiinnyn.

5. Vältä hajusteiden käyttöä

Ellet ole HC-harrastaja, joka sniffailee ranteitaan hajulukon (tuoksuöverit, jotka salpaavat hajuaisitin ja josta pääsee yli haistamalla omaa neutraalia hajuaan) yllättäessä, niin pyri välttämään hajusteita muiden messuvieraiden vuoksi.

+1 On ihan OK olla vähän tipsy.

Itseasiassa voi olla ihan hyvä olla vähän tipsy. Ja jos näätte perjantaina allaolevan näköistä tyyppiä haahuilemassa alueella, mitä luultavammin samppanjoiden lähistöllä, niin tulkaa nykäisemään hihasta :))

kuva_otettu_22.10.2013_klo_9.44_2.jpg

 

Kuvan mäyräkoira ei liity tapaukseen.

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen