Villa Rajna Pinot Nero

pinotnero.jpg

Syy, miksi olen vältellyt Villa Rajnan Pinot Neron 14,90€ esittelyä jo pidemmän aikaa on oikeastaan se, etten ole oikein keksinyt viinistä mitään ihmeelisempää sanottavaa. Amatöörin on vaikeaa kirjoittaa jostain, mikä ei säväytä vahvasti suuntaan tai toiseen, mutta mielestäni olisi epärehellistä kirjoittaa vain niistä hyvistä viineistä.

Vini on tuotettu Pohjois-Italian Lombardiassa ja toisin kuin Alkon myyjä väitti, valmistettu Pinot Noir -rypäleistä. Vaikka sokkona tunnistan lähinnä Malbecin (maistuu siltä, että juoksisi likaista betoniseinää päin), olen siis hieman jäävi arvioja, viinin alkuperän ja rypäleen tunnistaminen oli lähinnä mahdotonta marjaisen, makean ja notkean maun takaa.

Persoonattomalla esityksellä oli kuitenkin dokabiliteetti kunnossa. Viini oli oikein tasapainoinen ja helposti juotava. 15 euron hinta on kuitenkin vähän siinä ja siinä. En ostaisi uudelleen.

product._villa_rajna.jpg

 

Tuotekuva: Alko

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
 1. hannupulkkinen
  25.10.2013, 16:27

  Viini on mielenkiintoinen Pinot Noiriksi tai Neroksi. Se on melko täyteläinen ja italialaiseksi se paljastuu yrttisyydestä ja hienoisesta katkeruudesta, joka on useille italialaisille viineille tyypillistä rypäleestä riippumatta.
  Pinot Noiriksi sen paljastaa marjaisuus, puolukkaisuus ja jopa karpaloisuus.
  PN on mielirypäleeni ja olen maistellut sitä kohtuullisen paljon. Tämä viini eroaa Burgundilaisista saman hintaluokan viineistä edukseen. Sen tyyli onkin enemmän uuden maailman ja lämpimien alueiden Pinotien tyyliä. Nautin sitä juuri Pulled Porkin kanssa. Ylikypsän possun ja grillikastikkeen mausteisuus ja savuisuus sopii todella hyvin viinin kanssa. Viinin yrttisyys tulee hienosti esille ja viini taas tukee possun täyteläistä lihaisuutta. Pinot Noireja ja Neroja ei tulisikaan koskaan nauttia ilman ruokaa. Tämä viini on todella hintansa arvoinen ja ostan sitä varmaan taas kun teen Pulled Porkia.

  1. Kiitos kommentista! On mukava saada kommentteja ja oppia lisää viineistä blogin kautta, tekstintäyteisten opiskelupäivien jälkeen kun rentoutuu yleensä mielummin televisiota tuijottaen kuin viinikirjoja pläräten… Tykkään myös paljon PN:stä, mutten ole  päässyt perehtymään rypäleeseen vielä niin syvällisesti kuin haluaisin. Luulen, että pettymykseni johtui juurikin huomaamastasi ”lämpimien alueiden tyylistä” 🙂 Mielenkiintoinen valinta muuten tuo Pulled Pork, itse olisin valinnut varmaan sen kanssa olutta vanhasta tottumuksesta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *