Syksyn viinitapahtumat

 

bwbwbwbwbwbwbwbw.jpg

Tämä savotta olisi pitänyt sumplia jo ajat sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Syys-lokakuussa järjestetään huima määrä kaikkea kivaa viinillistä ohjelmaa, joista oman huomion ovat kiinnittäneet ainakin seuraavat tapahtumat

13-14.9 Grand Wine &Food Weekend, Tallinna

Viinitkotiin.fi:n järkkäämä messevä ilmainen tasting Tallinnassa klo. 16:30-21:00. Mukana menossa paljon itselle tuntemattomia taloja ja tuottajia, mutta pieni reissu tekee aina terää ja olenkin 90% varmuudella menossa.

18-19.9 Mikä Viini! -tapahtuma, Helsinki

Vanhalla Ylioppilastalolla Wennercon edustamien talojen viinejä. Tastingeissa ei mitään kovin mielenkiintoista, mutta tapahtuma vaikuttaa kivalta ja easy accessilta. Sisäänpääsy ilmainen, maistelulipukkeet euron kappale.

9.9-30.9 HAAGA Wine Basic, Haaga-Instituutti, Helsinki

Viinikoulu Haagan ravintola-alan ammattilaisille tarkoitettu, melko hintava kurssi kattaa perusteet viinistä. Muutama maanantailuento ja tentti. Varmasti laadukas koulutus, mutta itse vielä harkitsen. Advanced-kurssi on taas ihan ökkykallis kustantaa omasta pussista. Ilmoittautuminen päättyyy 5.9.2013.

24-27.10 Viini, ruoka & hyvä elämä, Messukeskus, Helsinki

Ne kunnolliset viinimessut. Paljon eri näytteilleasettajia, luentoja, tastingeja ja viinikrääsää. Maistelulippupolitiikka vaihtelee ja sulavakieliset saattavat saada joskus muutaman kaadon ilman lärpäkkeitä. Oma suosikkitapahtuma.

Bonarina ovat tietty kaikki Alkon viinikoulutukset ympäri Suomen, joita kannattaa tiirailla täältä.

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Pikabellinit

bellinijaapala.jpg

belliniblur.jpg

belliniaalto.jpg

Jejeee, eilen pääsin vihdoin testailemaan bellinikuutioita, eli jäädytettyjä persikkapyreekuutioita. Valkoinen persikka oli hieman ottanut väriä pakastuksessa, eikä pyreen viskositeetti ollut kestänyt pakastusta (suomeksi: pyre ei säilynyt pilttimäisenä soseena, vaan semisulanut pyree hajosi kelluviksi hileiksi kuohuviinissä). Rujosta ulkonäöstään huolimatta Gancian 11,99€ proseccoon tehty pikabellini maistui kuitenkin oikein buenolta ja luulenpa, että persikkapalaset pääsevät myös vissyjen ja Fizz -tyylisten drinksujen maustajiksi lähitulevaisuudessa.

Sivuhuomautuksena mainittakoon, että Gancian prosecco oli ihan ok. Ville ostaisi uudestaan, minä en. Proseccoksi persoonallinen ja intensiivisen tuoksun omaava, kuohariksi keskikastin litkua – ei hintansa arvoista.

Koti Ruoka ja juoma