Raimat Chardonnay Brut, tapaamme jälleen

syrah_riesling_skumppa.jpg

raimat.jpg

raimat_teksti.jpg

tasting_raimat.jpg

tasting_raimat2.jpg

watrudoingmauro.jpg

Kerroin maistaneeni Vappuna Raimatin 95 prosenttisesti Chardonnay-rypäleistä tehtyä cavaa, enkä pitänyt viiniä juuri minään. Kommenttiboksissa epäiltiin, että viini on ollut viallista, joten kävin nappaamassa Alkosta uuden pullon uusinta-arviota varten. Valitettavasti fiilikset Raimatista olivat maanantai-iltana samat kuin vapputumuissa.

Maistoin viiniä Riedelin syrah-, chianti/riesling- ja cuvée prestiege -laseista. Syrah-lasista nautittuna viini tuoksui hieman alkoholiselta, kuoharilasista mukavan hedelmäiseltä ja riesling-lasista hieman vehreältä.

En tiedä oliko edellinen viini hieman viallinen, mutta tällä kertaa pyöreässä ja omaan makuuni turhan hapottomassa viinissä maistui ja tuoksui keltaisia omenoita, luumuja ja jotain pähkinöiden ja palaneen paahtoleivän välimaastoon sijoittuvaa. Viinin voisuuden vuoksi jäin kaipaamaan toisaalla hehkutettua raikkautta.

Ihan ok, mutta aika valitettavan yllätyksetön esitys. 13 eurolla saa kuitenkin jotain vähän persoonallisempaakin kuoharia, joten jatkossa jätän Raimatin hyllyyn, johon osasyynä voi olla myös se, että pullon suun muotoilun vuoksi kuoharin sulkeminen oli meidän keittiön kaapin stopperivalikoimalla mahdotonta. Matalan hapokkuuden ja siten närästysalttiille jengille sopivuuden vuoksi Raimatista on kuitenkin ainesta riskittömäksi maljakuohuksi.

Raimat Chardonnay Brut, 12,99€

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (1)
  1. Opiskelijana viikonloput ovat menettäneet merkityksensä jo ajat sitten. Jokainen päivä on hyvä viinipäivä 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *