Samppanjaa äideille

aitienpaiva_samppanja_copy.jpg

 

Tadaa! Äitienpäivä on ihan kohta. Tein Raimatin uusintatastingin jälkimainingeissa pienen kaavion, jonka avulla äitienpäiväsamppiksen merkin valinta on asteen helpompaa. Äiti, jos luet tätä, varmaan tiedät, että antaisin sulle pullon Bonnairea. 

Bollinger Special Cuvée 49,90 €

Äitisi lahjojen kanssa ei selkeästikään pelleillä. Bollingerin perheomisteinen talo vaalii perinteitä, kuten varmaan sunkin mutsisi. Bollingerilla on oma tynnyriseppä, joka valmistaa kypsytyksessä käytettäviä tynnyreitä. “Bollyssa” on käytetty eniten Pinot Noir –rypäleistä valmistettua viiniä ja pinot’a sanotaankin viinimaailman diivaksi. Se lutka on sitten Chardonnay, jota on onneksi tässä vähän vähemmän. Bollinger on safe bet, johon James Bond ja brittiyläluokka luottavat.

Veuve Clicquot Brut 47,70 €

Jos äitisi on jonkinsortin bisnesnainen tai muuten vaan särmä muija, keltainen leski sopii parhaiten äitienpäivämaljaksi. Vahvoista naisista inspiroituvan Veuve Clicquot’n myöntämän Business Woman Awardin sai vuonna 2011 suomalainen, Andiata Oy:n toimitusjohtaja Tarja Rantanen. Muuten Veuve Clicquot’n talo on keskittynyt taiteiden ja designin sekä tyyriiden huvitusten, kuten hevospoolon sponsorointiin.

Bonnaire Brut Tradition 29,90 €

Äitisi tykkää ottaa rennosti, eikä sitä haittaa olla joskus vähän seitinohuessa. Vaikka olis vaan kotona yökkäreissä. Bonnairen talo ei ole Suomessa kovin tunnettu, mutta viinissä on myös muidenkin tahojen mielestä kelpo hinta-laatu –suhde. Ja onhan se nyt sentään samppanjaa!

Nicolas Feuillatte Brut Rosé 43, 90 €

Jos äitisi tykkää huopahelmistä ja puutarhuroinnista, värikkäistä mainoksista tunnetun ja omintakeisuuteen pyrkivän Nicolas Feuillatten skumpan luulisi sopivan. HörhöMarjaisuusfaktoria saa ympättyä valitsemalla roseeta tavallisen vaalean sijaan.

 

Hauskaa äitienpäivän odotusta ja  muistakaahan osallistua arvontaan!

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *