Tilaisuuksia juoda viiniä

IMG_4297.jpg

Blogi on edelleen hengissä, mitä nyt joutunut jäämään joulunvieton ja graduprojektin tallomaksi. Samanlaista, epäsäännöllistä ja väljää päivitystahtia tiedossa myös tulevana vuonna, sillä agendalla on gradun väkertäminen ja työpaikan hankkiminen.

Woooshaaaaaa, oli pakko ottaa pari syvää hengitystä tähän väliin. Sillä niinkuin jokainen muukin perusblogimuija, tiedän et anything can happen ja this is the year of big changes.

Oon päättänyt palautua joulunvietosta hellästi, askeleittain. Eilen vietin päivän ilman suklaata, tänään olisi tarkoitus olla ilman ähkyä. Saa tosin nähdä, miten arkeen laskeutuminen sujuu, tiedossa on nimittäin kolmen päivän uuden vuoden juhlinnat. Tänään fondueta ja jotain raikasta valkkaria, huomenna aasialaista ja bisseä ja aattona lasagnea ja jotain mukavaa italialaista viiniä. Ja tietty skumppaa! Kuplivan juoman vinkkejä kantsii katsoa tästä taannoisesta postauksesta, itse ajattelin sipaista Alkosta mukaan ihanaksi havaitun Vouvray Tête de Cuvée Brutin, 15,50 ,  mikäli sitä on enää HS:n suitsutuksen jäljiltä jäljellä. Varoituksen sana muuten, ei mitään heviä ruokaa tän viinin kanssa, sillä hän on elegantti ja hento tapaus.

Ja oli mulla muutakin asiaa tässä ärsyttävässä tajunnanvirtapostauksessa, joka muuten sattuu olemaan tän vuoden sadas postaus. Whaat. Ainiin, se asia, eli se, että Viini-lehden uutiskirjeessä oli aika vähäsanainen ilmoitus torstaina 15.1 klo. 17.30 -20.00 Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävästä Bordeaux-tapahtumasta. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja paikalla on viinintuottajia Bordeauxista ja yli 40 viiniä Alkon valikoiman ulkopuolelta. Vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta!

Toinen alkavan vuoden hyvältä vaikuttavista jutuista on Samuil Angelovin Wine for Dummies -viinikoulu. Viinikoulu pyörii Pastiksessa järkättävien illallisten siivittämänä ja kuukausittain järjestettävät illat käsittelevät Ranskan pääviinintuotantoalueita. Itseäni himottelisi erityisesti Loire, Languedoc-Rousillon ja Sud Ouest -illat, koska en tiedä näistä alueista yhtään mitään. Yksi ilta kustantaa 83€ + 15€ (viinien osuus) per lätty, mikä vaikuttaa ihan kohtuulliselta korvaukselta ruoista, luennosta ja viineistä. 

Miten teillä menee UV:n juomasuunnitelmat?

 

Kommentit (2)
 1. Blanc de Blancs
  29.12.2014, 12:34

  Lindauer ja Charles Heidsieck Brut tuntuu olevan tämän vuodenavaihteen tiheimmin näkyvät suositukset, joten toi Vouvray on aika hyvä vaihtoehto – siis jos tosiaan Hesarin jutun jälkeen mistään löytyy. Mutta onhan se kyllä ihan hitsin hieno skumppa.
  Oma juhlapullo on vielä hakusessa, mutta varmaan kaivetaan kaapista jotain Ranskan tuliaisia.
  Mahtavaa uutta vuotta!

  1. Joo Charlie on kyllä ollut _kaikkialla. Onneks Tampereelta löytyi, ehkä Aamulehti oli suositellut jotain muuta x) 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *