Hei sinä, nuori tai aikuinen

 Hei sinä,

on enemmän kuin OK, jo et vielä tiedä mikä sinusta tulee isona. On todellakin OK, jos ei vielä kolmikymppisenäkään osaa sanoa vastausta kysymykseen: ”mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?” En minäkään vielä tiedä. En minä tiedä mikä minusta tulee ”aikuisena”. Vaikka aikuisuuden kynnyksen olen juuri ylittänyt – täytän syksyllä 26 vuotta – omistan kuitenkin nuorekkaan mielen, ja se on vaan hyvä juttu. En halua vakavoitua elämän suhteen, vaikka vuodet eteenpäin vierisi. Juuri nyt opiskelen sitä itselle mieluista alaa, tätä ennen opiskelin myös itselleni mieluisan ammatin.

En minä silti vielä tiedä, annan vaan elämän viedä.

84FCA30B-29F5-42BE-9B8E-C3E674B6360F.jpeg

Hei sinä,

avaa vaan silmäsi, katso maailmaa uteliain silmin, ole kiinnostunut niistä asioista, joista nautit. Jonain päivänä sinä varmasti tiedät, mikä on se sinun juttu. Tai ehkä vahingossa ajaudut niin kivalle alalle, tai paikkaan, ettet halua vaihtaa sitä enää pois. Mutta sitten kun mielesi tekee jotain muuta – haluaisit vaihtaa alaa ja kokeilla jotain uutta, vaihda ja opiskele itsellesi uusi ammatti, ihan rohkeasti. Meillä täällä Suomessa on aivan huippua kun on etuoikeus ilmaiseen ja kattavaan opiskeluun. Ollaanpa siitä kiitollisia.

33C6E43F-269D-4123-B40F-A8333201B302.jpeg

​Älä ajattele liikaa muita, älä tulevaisuuttakaan. Sehän siinä parasta on, ettei tiedä tulevaisuutta eikä se ole valmiiksi sinulle hopeatarjottimella katettu. Vaan sinä pääset itse siihen vaikuttamaan, kyllä, juuri sinä.

xx Vilhelmiina

Kommentit (6)
 1. Anniina Tarasova
  15.6.2018, 10:22

  Aivan ihanan positiivinen postaus! Itelläkin on ollut melkoista sahaamista, mut usein just se, että kokeilee ja uskaltaa vaihtaa on ollut parasta! Vaikka sanoivathan ne mua hulluksi kun irtisanouduin toimarin hommista ruvetakseni kirjailijaksi, mutta hyvin siinäkin sitten kävi. Ikinä ei voi tietää jos ei kokeile!

  https://www.anniinatarasova.fi/blogi/miten-siet-urariskej

  1. Kiitos todella paljon! 🙂 Ja aivan huippua kuulla sun rohkeudesta, mahtavaa!

   Positiivisuus on sellainen tärkeä asia, mikä pitää laittaa kiertoon ja pitää siellä, ihan liikaa kun maailmassa on niitä ikäviä asioita. Pidetään positiivinen asenne elossa ja omat unelmat aina mielessä, ja tähdätään niitä kohti. <3

 2. Ihana sinä! <3

  Ja se on just noin, lukiossa haaveilin graafikon urasta, mutta muutama välivuosi on osoittanut sen, että haluan jotain aivan muuta. Vähän olen joutunut perustelemaan tätä suunnanmuutosta, mutta itse en voisi olla tyytyväisempi siitä, että tiedän nyt oikeasti koulun, johon haluan. Mutta en silti tiedä, mikä musta tulee isona, vaikka juuri siihen kouluun pääsisinkin, ja sekös siinä onkin ihan parasta! Täysi luotto kuotenkin, että tulevaisuus tuo siistejä juttuja tullessaan.

  1. <3

   Ihan varmasti tuo aivan supereita juttuja eteen, ja myös niitä juttuja, joita on aina halunnutkin! 🙂 Malttaa vaan olla kärsivällinen, odottaa ja työstää niitä juttuja pikkuhiljaa eteenpäin mutta hetkessä eläen. Uskon ainakin siihen, että kaikella on tarkoitus. Elämässä tapahtuu asioita, jotka pikkuhiljaa kuljettaa meidät siihen pisteeseen, johon kuulumme. Lopulta ollaan aika varmasti tyytyväisiä siihen, mihin pisteeseen ollaan päästy. Jotkut niistä asioista mitä elämän aikana tapahtuu saattaa olla ikäviä, ainakin siinä hetkessä voi tuntua siltä, mutta ne opettaa ja vahvistaa meitä, ja niin kuuluukin mennä. Mutta positiivinen ajattelu tulevaisuudesta tuo niitä positiivisia juttuja eteen! Uskon tähän lauseeseen: ”What you think, you become. What you feel, you attract. What you imagine, you create.”

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa