Minä ja unelmaelämä

0825A375-8B19-433D-ABAC-23C08F862319.jpeg

Onko minulla edes sellaista? Unelmaelämää.

Tiedättehän, kun ihminen muuttuu ja kehittyy, niin myös unelmat muuttuvat. Unelmat saattavat muuttaa muotoaan, vanhojen unelmien tilalle saattaa tulla uusia unelmia. Iän karttuessa elämä alkaa realisoitumaan, ihminen oppii päivittäin niin itsestä kuin ympäröivästä maailmasta jotain uutta. Sen uuden oppiminen avaa myös omaa elämää, antaen uusia näkökulmia. Asiat loksahtelevat pikkuhiljaa paikoilleen, sinä ja sinun ajatukset loksahtelevat paikoilleen. Ja tietyssä iässä ihminen alkaa tunnistamaan itsensä niistä ympärillä olevista muista kanssaihmisistä, ja ymmärtää, kuka minä olen, mitä minä haluan, mitkä on ne minun jutut.

Ihanalla blogisiskollani, Veera Marialla on muuten upea, pohtiva, teksti oman itsensä ja juuri sen oman äänen löytämisestä. Oma ääni kun saattaa joskus hukkua muiden sekaan. Tärkeintä on, että sen taas löytää ja kun löytää, pitää siitä kiinni. 

6CA0AF09-A9A2-497B-BBDC-084DD025A39E.jpeg

Mitä unelmoin alle kaksikymppisenä, ei ole enää samaa unelmaa kuin mitä unelmoin nyt, 26-vuotiaana. Aiemmin unelmoin elämästä maailmalla, sellaisesta jatkuvassa liikkeessä olosta. En kuitenkaan enää. Mikään muu ei ahdista yhtä paljon kuin ajatus siitä, että olisin jatkuvasti menossa töiden takia enkä voisi viettää aikaa kotona ollenkaan. Tai ajatus siitä, että minulla ei olisi kotia tai koti-ikävän tunnetta lainkaan. Koti olisi vain kääntöpaikka, matkalaukun purku- ja täyttöpaikka. Muuten tyhjä, tunteeton ja eloton. 

Olen aina unelmoinut kansainvälisestä työstä, unelmoin edelleen. Se unelma tuskin koskaan katoaa. Kansainvälinen työ ei kuitenkaan tarkoita, että joutuisi olla alati matkustamassa saatika liikkeessä. Onneksi. On monia eri tapoja tehdä kansainvälistä työtä, ja nykyään se on Suomessakin yleistä ja erittäin mahdollista. Olen löytänyt vahvan rakkauden omaa kotimaata kohtaan, enkä täältä hevillä muuta pois, en pysyvästi ainakaan.

97FAF839-C941-4CDB-A0A3-0388873294D4.jpeg

On vaarana, kun sanoo omia unelmia ääneen, ne tuppaavat ajan saatossa toteutumaan. Koettu on, nähtykin. Siksi uskallankin sanoa omia ajatuksia ja unelmia ääneen, koskaan ei tiedä kuka ne huomaa ja mitä tapahtuu. Toivon että kaikki olisi rohkeita tämän asian kanssa – mikään unelma ei ole hölmö, kaikki on yhtä arvokkaita ja merkityksellisiä myöntää ääneen. Ja kaikilla unelmat kuuluvat olla erilaisia, se kuuluu elämään.

Minun ammatti-unelmissa pyörii vahvasti ja selkeästi sanat (on pyörinyt jo muutaman vuoden): kansainvälisyys ja matkailu, valokuvaus, sisustusarkkitehti, muotoilija, kääntäjä/tulkki, auttaminen – kaikki tasaisesti samalla viivalla. Ehkä haluan kokeilla kaikkia yksi kerrallaan, ehkä haluan yhdistää nämä kaikki. Kukaan ei tiedä tulevaisuuttani, en edes minä, enkä haluakaan. Elämä vie sinne minne kuulun. Haluan myös joskus kirjoittaa kirjan ja kuvittaa sen omilla valokuvillani, muistoksi itsestäni (toivon mukaan) tuleville jälkeläisilleni. Jättää edes sitä kautta jäljen tähän maailmaan.

277C5749-1955-49B1-9EAB-6F89D97EF524.jpeg

Kaikkea ei kuitenkaan saa kerralla, heti-tässä-nyt -metodi ei ole mahdollista. Siksi annankin vuosien tehdä ihmeitä. Annan maailman muuttua ja samalla annan myös luvan itselleni muuttua. Ja olla kärsivällinen, sitäkin yritän.

 

Kaunista elokuun viimeistä viikkoa – värikäs syksy, se on pian täällä! 

xx Vilhelmiina

Kommentit (4)
  1. Hanna'sSteps
    27.8.2018, 15:29

    Upeita unelmia – Niitä kohti vain! Mua on mun lyhyen taipaleeni aikana kyllä elämä opettanut siinä asiassa, että kyllä unelmien eteen KANNATTAA töitä tehä. Ihana tehdä jotain, mikä on intohimo ja oma elämäntapa <3 

    1. Niin kannattaa, mutta pitää muistaa se, että mikään ei tule hetkessä eli kärsivällisyyttä peliin! Joillakin unelmat voi toteutua hetkessä, toisilla voi mennä vuosia ennen kuin saavuttaa haluamansa 🙂 Nekin vuodet voi opettaa vaikka ja mitä, ja samalla voi itsekin oppia työstämään itseään erilailla niitä unelmia kohti. Ihana kommentti, kiitos! Ja motivaatiota syksyyn <3

  2. Ihana ja avoin kirjoitus <3 ja kauniita unelmia <3 ja tuo on niin totta, että kun unelmat myöntää ja kertoo ääneen, niin alkaa tapahtua 🙂 

    1. Juurikin niin <3 Täytyy uskaltaa olla avoin, ja sanoa asiat rohkeasti suoraan sydämestä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa