Oi hiukseni mun

​Mulla on tukkaprobleema. ​First world problem of them all.

​Pidän ihan hirmuisasti omasta luonnollisesta hiusväristä, mutta välillä tuntuu että se saa jo ennestään tummat silmänaluseni näyttämään entistäkin tummemmilta. Saa minut näyttämään jotenkin väsyneeltä, nuhjaantuneelta, vaikka en sitä olisikaan.

Ainakin nyt on sellainen tunne aina peiliin katsoessani.

Toisaalta, heti kun hipiäni vaan saa taas aimo annoksen aurinkoa ja rusketusta ylleen ja kun hiukseni vaalentuvat auringon säteistä, talven pimeydestä kärsivä kasvoni alkaa taas hehkua kauniisti. Siksikin, rakastan kevättä niin. Kevään ja kesän aurinko vähän niin kuin meikkaa kasvoni ja värjää hiukseni luonnollisesti, ilman ylimääräisiä kemikaaleja. Kevät, kevät ja kesä – lupaathan olla lämmin ja täynnä aurinkoisia päiviä.

174762B4-D0A1-4F61-A732-89A259EE57AE.jpeg

Puoli vuotta sitten vielä ajattelin, että pidän sen kauniin polkan jonka leikkautin itselleni, ja etten ainakaan aio kasvattaa kutrejani enää pitkiksi. Nyt olen eri mieltä. Haluan (lue: haluan) kasvattaa ne taas pitkiksi, ja kokeilla elää niillä pitkillä hiuksilla. Niihin saa niin kauniita kampauksia tehtyä, sekä ah, ihanasti tuulessa hulmuavat huolettoman pitkät hiukset. Sellaiset on tämän hetken hair goals of mine. Ja luonnollinen look, niin hiuksissa kuin meikissäkin. 

Luonnollisuus pukee meitä kaikkia, tai ainakin minun mielestä.

Niin. Voisihan näihin vaaleampia raitoja ottaa, vähän ikäänkuin kirkastamaan lookkia. Ehkä kuitenkin odotan sitä aurinkoa ja kesää, ja miten se tänä vuonna vaalentaa hiukseni. Eli ollaanpa kärsivällisiä nyt. ​Muistaisikin olla kärsivällinen, se on helpommin sanottu kuin tehty.

B1EDBB8D-E2FB-441F-B05D-062F29038568.jpeg

​Millaisia hairgoalsseja teillä on juuri nyt? 

 

xx Vilhelmiina

Kommentit (12)
 1. Sullahan on ihanat hiukset! Juuri sen väriset, mitä kaikki maailmalla haluaa. Ja kyllä, oma sävy on monesti paras, se sopii luonnollisesti omaan ihonsävyyn ja silmiin yms. Ja aurinko sitten kesällä maalailee niitä ihania raitoja! 🙂 mutta toistaalta, voihan aina pari raitaa laittaa vain yläosaan, ja kasvojen eteen, niin saa vähän kirkastettua. Itse olen myös haaveillut, jos tekisi niin, mutta vielä on harkinnassa. Katsotaan katsotaan 😀

  1. <3

   Ehkä käyn kevään mittaan pari vaaleampaa raitaa ottamassa, tai sitten värjään itse ne raidat ystävän avustuksella 🙂 Tulee halvemmaksikin!

 2. Sulla on niin ihanat hiukset, ja kiharat käy sulle tosi hyvin! <3
  Mäkin haluan hiuksiin vähän pituutta. Pätkäisin näitä lyhyemmäksi, kun latvat oli niin huonokuntoiset - nyt yritän pitää latvoista parempaa huolta, että saisin pitkät, hyvinvoivat hiukset 🙂

  1. <3!

   On hyvä että leikkauttaa tasaisin väliajoin ne kuivat latvat pois, että hiukset saa taas hengittää ja pysyy siistinä 🙂 Ruokavaliolla on olennaisesti merkitystä hiusten kasvuun – muistan esimerkiksi kun aikoinaan jätin suolan ja etenkin rasvan (kovat ja pehmeät rasvat, molemmat) melki kokonaan pois ruokavaliosta (tiedän, olin tyhmä nuorempana), niin hiukseni ohentuivat nopeasti ja olivat ihan kuivan karheat. Hyi! Nyt syön paljon hyviä pehmeitä rasvoja; oliiviöljy, kookosöljy, pähkinät, eri siemenet kuten hampunsiemenet ja -rouheet ovat päivittäin käytössä ja lisäksi kananmuna hivenaineineen pitää mun tukan kunnossa! Tämmöisellä ihan perusjutulla oon saanut hiukseni takaisin ja paksuuntumaan. Ponnarit ja liika föönaaminenkin saattaa huonontaa myös hiustenlaatua, kantsii vaan pitää kuontalo luonnontilassa niin paljon kuin mahdollista.

   xx

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Instagram did not return any images.