Onnea on olla suomalainen

Ja sen löysin kun mä kuljeskelin tuolla maailmalla, minun Suomeni on kaunein päällä maan.

47AD0295-9B8F-4F31-99B2-353DCC2919E8.jpg

Vapaus olla ja elää, hengittää, unelmoida ja toteuttaa niitä unelmia, kouluttautua, kulkea kaduilla ja hiekkapoluilla, juoda puhdasta vettä, syödä ravintorikkaita marjoja metsästä, saada mahtavaa terveydenhoitoa, leikitellä rikkaalla kulttuuritarjonnalla, ihastella suomalaista upeaa designia, – Suomi. Tälläinen on meidän oma, painosanalla oma, Suomi.

Tuntea turvallisuutta minne meneekin, tuntea vapautta ja saada sanoa mielipide vaikuttaakseen asioihin, omistaa sananvapaus.

Meidän Suomi on paras maa olla tyttö, äiti, ihminen, ja toivottavasti pian tasa-arvoinen ihminen.

Olla vapaa olemaan melankolinen ja synkkä, jos siltä tuntuu. Olla vapaa olemaan onnellinen ja iloinen, jos siltä tuntuu. Näyttää tunteet vapaasti ja kenelle vain, olla vapaa olemaan oma itsensä. 

Nämä asiat eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan niiden puolesta on taisteltu, ja niiden puolesta on myös kuoltu. Ilman sotaveteraaneja emme olisi tässä, olisimme luultavasti jonkun muun omia, muun maan kansalaisia. Ei voi tietää millaista täällä olisi ilman itsenäisyyttä, kukaan ei tiedä, voi vaan kuvitella. Ilman suomalaisia miehiä ja naisia, sotilaita ja lottia, meidän ukkeja/pappoja/vaareja/isoisiä ja mummoja/mummeja/isoäitejä tai jo joidenkin isoisoisoisejä emme olisi nyt ja tässä. Pelkkä ”kiitos” ei tule koskaan riittämään, se pitää tulla sydämestä. 

Ylpeys, kiitollisuus, arvostus, onnekkuus – sanoja, jotka tulevat mieleeni kun ajattelen meidän vapauden puolesta taistelleita, meidän jokaisen isoisiä tai isoisoisejä, omia sukulaisiamme.

1F0AE07A-BB45-4E3B-9A0F-41FE63ABF998.jpg

Kylmä ja pieni maa, jossain tuolla pohjoisessa. Ei vie tilaa kartalla paljoakaan, eikä me huudella itseämme maailmalla kovinkaan. Silti olemme kansa, joka jollain ihmeen voimalla kehittyy ja vuosi vuodelta näkyvyytemme maailmalla lisääntyy.

”Finland is so exotic and pure!” Kai me tajutaan se jo itsekin?

Sisu – sana, joka mielestäni kuvaa meitä suomalaisia paremmin kuin hyvin. Se on sana, jota on edelleen vaikea kääntää muille kielille, so Sisu it is and always be. Sisun voimalla Suomi on ja pysyy, koska vain me suomalaiset voimme tehdä meidän Suomesta maailman parhaimman maan elää. Omalta osaltani pidän siitä huolen ja teen kaikkeni, jotta täällä olisi ihan jokaisen hyvä olla. Siis ihan jokaisen.

 

xx Vilhelmiina

Kommentit (2)
  1. La La Lilja
    8.12.2017, 08:24

    Hyvin kirjoitettu! Suomi on kyllä ihana maa sisukkaine ihmisineen <3

    1. No sitä se on, me olemme <3

      Ihanaa viikonloppua sinulle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa