Vain ihminen itse voi tehdä itsensä onnelliseksi

3616E9CC-8C89-4B11-844B-E062F45EC4AE.jpeg

On suuri valhe, että joku muu voi tehdä sinut onnelliseksi. Ei voi. Onnellisuus kumpuaa meistä, se on meissä. Se syntyy syvällä sisimmässä – on jokaisen henkilökohtainen valinta olla onnellinen. Tiedostaa, ottaa ja pitää se asenne, elämän ikävistä asioista huolimatta. 

Tietenkin, muut voivat tuoda elämääsi kauniita asioita, positiivisia ajatuksia ja hetkiä, olla siinä rohkaisemassa sinua kun sitä tarvitset, mutta jos et itse pysty omaksumaan ajatusmaailmaa onnellisuudesta ja kannustaa itseäsi näkemään niitä elämän valoisia puolia, ei sitä kukaan muu voi puolestasi tehdä. Vain sinä voit vaikuttaa omaan ajatusmaailmaasi, siihen, mitä elämästä ylipäänsä ajattelet. Voisin sanoa, että kenenkään ihmisen pää ei ole ihan noin vaan käännettävissä kenenkään toisen toimesta. Ihmiset ovat manipuloitavissa, kyllä, mutta pidemmän päälle ei. Tulee tietty piste, jolloin tajuaa, että minua ohjaillaan ja en minä toimi oikeasti näin. 

AAB19A60-7C62-4A01-890A-755B6B48BC7B.jpeg

Kun positiivisen ajattelutavan valitsee ja sitä tavoittelee, ei se ehkä tapahdu ihan tuosta noin vain. Ei kaikkien kohdalla, joillakin se on pidempi muutosprosessi. Joskus positiivisuus voi olla periytyvä luonne ja joskus kummuta käänteentekevän elämänkokemuksen kautta, sellaisen, mikä on kääntänyt elämän ensiksi nurin ja siitä on ollut suunta vain ylöspäin. On myös kohtaloita, jolloin positiivisuus on asetettu tavoitteeksi ja se saavutettu tietynlaisen harjoittelun tai retriitin kautta. On siis eri tapoja, ja kuten mekin, olemme kaikki erilaisia. Ensiksi on hyvä tiedostaa itsessä ne optimismia – positiivisuutta, onnellisuutta – lisäävät asiat ja ympäröidä itsensä niillä. 

Jos meille on kerta annettu yksi elämä, niin miksi me ei tehdä niitä asioita, jotka tekevät meidät onnelliseksi? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Nuo lauseet on jokaisen hyvä kysyä itseltään, säännöllisesti.

Ja niinpä tulin siihen lopputulokseen, että vain minä itse voin tehdä itseni onnelliseksi. Tätä ajatusta olen noudattanut jo muutaman vuoden, ja minulla tämä kaikki kumpusi juurikin sen käänteentekevän elämänkokemuksen myötä, josta on ollut suunta vain ylöspäin.

”When nobody else celebrates you, learn to celebrate yourself. When nobody else compliments you, then compliment yourself. It’s not up to other people to keep you encouraged. Or happy. It’s up to you. Encouragement and happiness should come from the inside.”

xx Vilhelmiina

Kommentit (4)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa