6 lukupiiri kirjaa

Tammikuussa starttasi Lily-bloggaajien lukupiiri, nyt on jo kuusi kirjaa luettuna ja rikkaita keskusteluja ja lämmittäviä ajatuksia on moni kirja meissä lukijoissa herättänyt.

Yksikään lukupiiri kirjamme tämän puolen vuoden aikana, ei olisi omalle lukulistalle päätynyt ilman lukupiiriä. Mutta lukupiirin johdosta taas usemman listoille on päätynyt näiden uusien tuttavuuksien tulevia uutuuksia ja jo aiemmin julkaistuja teoksia.

Piia Leinon Lakipiste-jännäri oli meidän lukupiirimme aloitus tammikuussa. Kirja sai hyvät arviot ja oli erilainen ja mielenkiintoinen, oikeastaan todella hyvä kirja. Osa lukupiiriläisistä innostui tämän jälkeen tarttumaan myös trilogian muihin osiin, ei aivan turha lukupiiri siis.

Helmikuussa tartuimme Elizabeth Stroutin novellikokoelmaan Kaikki on mahdollista. Itselleni tässä oli liikaa hahmoja ja sekavuutta, mutta osa tykkäsi. Tämänkin kirjailijan teoksia taisi päätyä piiriläistemme listoille tämän kirjan jälkeen.

Anja Erämajan runoteoksen myötä menimme lukupiirin kera metsään maaliskuussa, teoksessa Olen nyt täällä metsässä. Tästä tykkäsivät kaikki, runojen arkisuudesta ja temposta. Ihania runoja kerta kaikkiaan, mustikkasaalis oli runoissa aivan käden ulottuvilla, huulet sinisinä.

Huhtikuun teemaksi valittiin Finlandia voittaja tuoreimmasta päästä, Jukka Viikilän Taivaallinen vastaanotto. Itselläni tämä jäi häpeäkseni kesken ja tämä lienee kirja joka jakoi piirissämme eniten mielipiteitä hyvästä huonoon. Osa tarpoi raskaassa suossa ja osa tykkäsi hurjasti.

Toukokuussa nautimme historiasta Riikka-Maria Rosenbergin Hakoisten Annan mukana. Tämä kirja hurmasi lukupiirin. Ihanaa 1700-luvulle sijoittuvaa kartanoelämää, kerrassaan ihastuttavaa. Tämän kirjan jatkoa odottelen itsekin malttamattomana.

Ja nyt kesäkuussa kirjaksi valikoitui Tran Quynhin esikoisteos Varjo ja Viileys, Runeberg-palkinnon 2022 voittaja.

Kertomus ja kurkistus Pietarsaaressa asuvan perheen elämään. Má ja Hieu , äiti ja poika, heidän lisäkseen kaikki tietävän kertojan roolissa perheeseen kuuluu pikkuveli. Pikkuveli seuraa vierestä äitinsä raha haaveita ja veljensä tyttöystävä-elämää sekä heidän keskinäistä kiivasta äiti-poika suhdetta, varsin viisaasti ja pohtivasti hän sen kirjassa tekeekin. Vietnamilais taustainen perhe Suomessa, kotimaisten arkisten asioiden äärellä tekee hienon kulttuuri kontrastin tarinaan. Miten he näkevät meille tuiki tavalliset hyttysen puremat, marjanpoiminta tai kevätjuhlan? Mitä perhe-elämä heille tarkoittaa, miten näyttäytyy murrosikä ja varhaisteini-ikä heidän kulttuurin kannalta?

Kirja on tasaista tallaamista, tarina kuitenkin etenee ja kieli on hyvää, hauskaakin välillä.

Tarinan kohokohta jää pimentoon. Mutta kulttuuriset erot ja niiden kuvailu tuo tarinaan mielenkiintoa jonkin verran ja pelastaa teoksen.

Teos & Förlaget 2021, 240 sivua.

Jännitystä, novellikokoelma, runoja, Finlandia voittaja, historiaa ja esikoisteos on nyt päässyt lukupiirimme hyppysiin tämän ensimmäisen puolen vuoden aikana. Mitä genrejä tai kirjoja ehdottaisit lukupiirillemme tulevaksi puoleksi vuodeksi?

Heinäkuun kirja on jo tiedossa ja voin kertoa, että en melkein malta odottaa. Kyseessä onkin yksi kotimaisista suosikki kirjailijoista, ja hänen useampi kirja onkin jo aiemmin vilahdellut kirjapostauksissani.

Villasukka 

blogit-150x60.png

 

kulttuuri ajattelin-tanaan kirjat suosittelen
Kommentit (4)
  1. Kesäkuun kirjasto – Villasukka | Lily
    30.6.2022, 22:26

    […] Näiden lisäksi kesäkuussa luin Viisikko-lukupiirimme kanssa kesäkuun kirjan, lue lisää täältä.  […]

  2. Hauskinta tässä piirileikissä on tosiaankin se, että tulee luettua sellaisia kirjoja, mitkä muuten voisivat jäädäkin hyllyyn!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *